به گزارش ایرنا،امیرقلی جعفری روز چهارشنبه در جلسه هم اندیشی در راستای استفاده از ظرفیتهای ملی در مدیریت جامع حوضه آبخیز با تاکید بر حوضه آبخیز کارون بزرگ افزود: هماکنون مقدار فرسایش خاک در کشور نسبت به میانگین کشوری بالاست و محدودیت منابع آبی به عنوان یک تهدید برای زیست بوم ایران است بنابراین اجرای طرحهای آبخیزداری به عنوان تنها راه نجات کشور به علت تغییر اقلیم و خشکسالی است.
وی اظهار داشت:هم اکنون ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر درکشور است که از این میزان ۹۰ درصد استفاده میشود در صورتی که این آمار در کل دنیا تنها ۴۰ درصد است.
وی از اجرای نادرست مدل توسعه کشور انتقاد کرد و گفت: جانمایی غلط صنعت کشور و اجرای طرح های صنعتی در فلات مرکزی، کشور را به یک بحران در خصوص کمبود آب رسانده است.
جعفری افزود: براساس تحقیقات مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی در فلات مرکزی، کشاورزی در ۴ دهه اخیر پنج برابر توسعه یافت در صورتی که منابع آب نصف شد که این امر نشان دهنده توسعه نامتوازن است.
وی به تغییر اقلیم در چند سال اخیر درکشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون میزان بارش در کشور یک سوم میانگین جهانی و مقدار تبخیر سه برابر میانگین جهانی است که این امر باعث شده در کشور با محدودیت منابع آبی مواجه شویم و این امر میطلبد که نقشه راه دیگر را برای توسعه در پیش بگیریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز با اشاره به اینکه حفاظت،حراست و احیاء منابع طبیعی نیاز به مشارکت و همراهی مردم دارد، گفت: شناسایی عوامل تخریب منابع طبیعی، برخورد با متخلفان به عنوان یک راهکار برای جلوگیری از تخریب این عرصههاست.
اصغر احمدی افزود: برخی از افراد در جامعه به دلیل عوامل سودجویی و برخی به دلیل معیشت اقدام به دست درازی به منابع طبیعی میکنند که باید با روش تسهیلگری مناسب و آموزش جوامع محلی در زمینه حراست و نگهداری از عرصههای ملی اقدام شود.
به گزارش ایرنا، جلسه هم اندیشی در راستای استفاده از ظرفیتهای ملی در مدیریت جامع حوضه آبخیز با تاکید بر حوضه آبخیز کارون بزرگ با حضور کارشناسان و تسهیلگران استانهای چهارمحال وبختیاری، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، لرستان و اصفهان برگزار شد.