به گزارش ایرنا از میراث فرهنگی اردبیل ، نادر فلاحی روز پنجشنبه در نشست تخصصی گردشگری روستایی اظهار کرد: برای تبدیل مجموعهای به واحد بومگردی ، پس از انجام استعلامات پروانه بهرهبرداری برای آن صادر میشود اما اگر یک واحد بخواهد از صفر ایجاد شود باید با کسب موافقت اصولی و مجوز اقدام به این کار بکند.
او ادامه داد: بومگردی در کنار سایر تعریفهایی که دارد محلی برای فعال کردن اقتصاد روستایی است و گردشگری تکمیل کننده اقتصاد روستایی و ارتقا دهنده سطح معیشت و اشتغال آفرین برای روستاییان است.
فلاحی افزود: با ایجاد بومگردیها و رونق گردشگری روستایی ، روستاییان میتوانند تولیدات خود را به صورت مستقیم به گردشگران عرضه کنند که ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت و موجب ماندگاری جمعیت در روستاها میشود.
وی درمورد ارائه تسهیلات برای احداث واحدهای بومگردی گفت: ارائه تسهیلات محدودیتی ندارد و هر متقاضی با ثبت درخواست برای ایجاد بومگردی تسهیلات لازم را دریافت میکند.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجانشرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بومگردی با ۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.
تعداد گردشگران ورودی به استان اردبیل در سال گذشته حدود هشت میلیون نفر بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمعهای آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.