تهران- ایرنا- رئیس کمیته ملی المپیک گفت: در چهار سال گذشته با دیپلماسی فعال ورزشی از چهار مرحله تعلیق عبور کردیم و مفهوم این جمله آن است که دیپلماسی می‌تواند منافع ورزش قهرمانی را تامین کند.

به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک با حضور در برنامه ورزش و مردم ضمن ارائه آخرین شرایط کاروان اعزامی ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی، از دولت و سازمان برنامه و بودجه تقاضا کرد تا بودجه ورزش متناسب با نیاز فدراسیون‌ها افزایش یابد. وی همچنین تاکید کرد کرسی‌های بین‌المللی بدون توسعه دیپلماسی ورزشی کوچک‌ترین ارزشی نخواهند داشت.

۴۰ درصد کاروان ایران را زنان ورزشکار تشکیل می‌دهند

سیدرضا صالحی‌امیری با اشاره به نهایی شدن ثبت‌نام کاروان اعزامی ایران به بازی‌های کشورهای اسلامی گفت: سه شنبه هفته گذشته لیست نهایی اسامی کاروان ایران بسته شد و ۲۷۹ ورزشکار در بخش زنان و مردان برای حضور در این رقابت‌ها ثبت‌نام شدند.

وی با اشاره به حضور حداکثری زنان ورزشکار ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی افزود: ۱۱۰ نفر خانم در کاروان حضور دارند و نزدیک به ۴۰ درصد از کاروان کشورمان را بانوان تشکیل می‌دهد. اگر فوتبال بانوان هم بازی‌های این دوره حضور داشت، عملا نسبت زنان و مردان کاروان ایران به نسبت مساوی ۵۰ به ۵۰ می‌رسید ولی آمار ۴۰ نفر هم بسیار خوب است.

یک میلیون یورو ارز مورد نیاز کاروان تامین شد

رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر انجام کارهای مقدماتی اعزام کاروان از جمله تهیه ارز و لباس ادامه داد: امسال همه خریدها از داخل و از یک برند ایرانی بسیار خوب تهیه شد که یکی از قهرمانان آن را تولید می‌کند. دولت نیز در تهیه ارز همراهی کرد و حدود یک میلیون یورو ارز مورد نیاز کاروان تامین شد که جا دارد از سازمان برنامه و بودجه تشکر کنم. ضمن این که پرواز داخلی برای اعزام انتخاب شد و کاروان در ۱۲ مرحله رفت و برگشت خواهد داشت. ما اصرار به استفاده از ایرلاین داخلی داشتیم به همین دلیل پرواز مستقیم نداریم. ضمن این‌که از آنکارا تا قونیه مسافت طولانی در پیش نیست.

در قونیه پرچمدار فرهنگ هستیم

صالحی‌امیری با اشاره به انجام فعالیت‌های فرهنگی در حاشیه برگزاری رقابت‌های کشورهای اسلامی گفت: پرچم‌دار فرهنگ اسلامی هستیم و به همین دلیل مباحث فرهنگی برایمان بسیار مهم است و در همین راستا قرار شد نمایشگاه ایران زیبا را در قونیه داشته باشیم و برنامه‌های متنوعی ارائه دهیم. اساسا ورزش در ایران بدون هویت فرهنگی، معرفت و اخلاق جایگاهی ندارد هویت فرهنگی است که به ورزش بها می‌دهد و همین باعث می‌شود که ورزشکاران در ذهن مردم پلهوان باشند. بدون فرهنگ، ورزش یک هویت انتزعی خواهد داشت.

بازی‌های آسیایی لغو نشده است

وی در واکنش به تعویق بازی‌های آسیایی ایجاد دلسردی در بین برخی رشته‌های ورزشی گفت: با تعویق بازی‌های کشورهای اسلامی، همه کشورها از جمله ما تصمیم گرفتیم که با تیم‌های اصلی در بازی‌های کشورهای اسلامی شرکت کنیم. ضمن این‌که بازی‌های آسیایی حتما در سال ۲۰۲۳ برگزار خواهد شد و لغو نشده است. ما در هیئت اجرایی شورای المپیک آسیا تصویب کردیم که این رقابت‌ها با یک سال تعویق برگزار شود و تاریخ دقیق برگزاری نیز به زودی اعلام خواهد شد.

انتظار تامین و افزایش بودجه ورزش کشور را داریم

رئیس کمیته ملی المپیک درخصوص افزایش پاداش با اشاره به افزایش هزینه‌ها و نامناسب بودن بودجه ورزش ادامه داد: به نمایندگی از جامعه ورزش اعلام می‌کنم بودجه ورزش ایران با نیازهای واقعی هیچ تطابقی ندارد. البته شرایط اقتصادی کشور را درک می‌کنیم اما هزینه‌ها چندین برابر شده ولی بودجه فدراسیون‌ها چنین افزایشی نداشته است. از دولت و سازمان برنامه و بودجه انتظار دارم در تامین بودجه کمک کنند. ما نیز در مقابل، تلاش حداکثری برای تصاحب سکوها خواهیم داشت و تضمین می‌کنیم با حمایت دولت نشاط بیشتری در جامعه از طریق درخشش قهرمانان در عرصه‌های ورزشی ایجاد کنیم.

قصد داریم جزو سه قدرت اول کشورهای اسلامی باشیم

رئیس کمیته‌ ملی المپیک در تشریح هدف کاروان ورزشی ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی به میزبانی قونیه گفت: به دنبال آن هستیم تا در این دوره از بازی‌ها جزو سه قدرت اول کشورهای اسلامی باشیم. البته میزبان تلاش کرد با حذف رشته‌هایی که ما قدرت اول هستیم، کار را برایمان سخت کند. ارزیابی کادرسرپرستی این است که به لحاظ مدالی در مقایسه با بازی‌های کشورهای اسلامی دوره قبل به میزبانی باکو، وضعیت بهتری خواهیم داشت. این را هم بگویم که پاداش‌ این دوره از رقابت‌ها به صورت ارزی به ورزشکاران اهدا خواهد شد و میزان آن را متعاقبا اعلام خواهیم کرد.

مشکل حضور کادرهای فنی در دهکده بازی‌ها حل شد

وی درخصوص انتقاد برخی تیم‌ها از کاهش سهمیه نفرات اعزامی با رقابت‌های قونیه گفت: ظرفیت دهکده بازی‌ها محدود است وستاد بازی‌ها چندین بار به صورت جدی در این خصوص اعلام محدودیت کرد. اما کادر سرپرستی ایران اقدام قابل تقدیری در سفر اخیر خود به ترکیه انجام داد و طی آن مقرر شد همراهان رشته‌های ورزشی بتوانند با آی‌دی‌ کارت در دهکده بازی‌ها حضور یابند اما شب در هتل خارج از دهکده اسکان داده شوند. به این ترتیب مشکل کادرهای فنی حل شد.

کرسی‌ ورزشی بدون دیپلماسی بی‌ارزش است

صالحی‌امیری درخصوص سفر اخیرش به لوزان به همراه وزیر ورزش و اقدمات صورت گرفته درخصوص دیپلماسی ورزشی گفت: کرسی ورزشی تنها یک ابراز است اما مهم این است که این ابزار در اختیار چه فردی است. ورزش یکی از کانون‌های اصلی دیپلاسی فرهنگی است. واقعیت این است که باید در دیپلماسی ورزشی سرمایه‌گذاری کنیم. در ۱۴ سال گذشته سرمایه‌گذاری مناسبی در این زمینه نداشیم ولی طی ۴ سال گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام دادیم. طی ۴ سال گذشته به شخصه هشت ملاقات با توماس باخ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک داشتم. از طرفی عضو شورای المپیک آسیا هستم و مرتبط با مقامات این شورای ملاقات داشتم و نزدیک به ۲۰۰ دیدار و گفت‌وگو داشتیم. کاهش تهدید و افزایش فرصت نتیجه این دیدارها بود.

وی افزود: اگر کرسی‌های بین‌المللی نتوانند تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند، کوچکترین ارزشی ندارند. ما در لوزان به دنبال یک هدف بودیم و آن این‌که روند تحولات ورزش قهرمانی ایران را به باخ و مدیران ارشدش گزارش کنیم و دیگر این‌که در مقال فشارهای ناحقی که علیه ورزش ایران درحال انجان است، توجیه‌شان کنیم تا از ما حمایت کنند. معتقدیم که دیپلماسی ورزشی باعث کاهش عثبیت دیگران نسبت به ورزش ایران خوهد شد.

دیپلماسی ورزشی یکی از کانون های قدرت نرم است

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: در ۴ سال گذشته از طریق دیپلماسی فعال ورزشی، ۴ مرحله از تعلیق عبور کردیم و مفهوم این جمله آن است که دیپلماسی می‌تواند منافع ورزش قهرمانی را تامین کند. ما همیشه تحت فشار هستیم و اساسا سیاست‌مان این خواهد بود که جنبه‌های مثبت را به مردم گزارش کنیم تا کام مردم تلخ نشود. نیمی از وقت من و همکارانم در ۴ سال گذشته برای کاهش تهدید از ورزش ایران بود ولی صلاح ندانستیم با باز کردن مسئله کام مردم را تلخ کنیم. قدرت، دو حوزه سخت و نرم دارد. قدرت نرم یعنی ورزش و فرهنگ. دیپلماسی ورزشی یکی از کانون قدرت نرم است و می‌توانیم از این طریق نسبت به کاهش تهدیدها نسبت به ایران اقدام کنیم.

با گفت‌وگو مشکل دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک حل شد

رئیس کمیته ملی المپیک درخصوص حل شدن چالش دو فدراسیون دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک در سفر اخیر او و وزیر ورزش به لوزان گفت: باور کنید ما می‌توانیم با گفت‌وگو، تدبیر و منطبق مشکلات را حل کنیم. دنیای امروز دنیای گفت‌وگو است. دو فدراسیون ما در آستانه تعلیق جدی بودند. در سفری که با سجادی وزیر ورزش به لوزان داشتیم، طی گفت‌وگو نزدیم با مقامات ارشد ورزش دنیا، مشکل دو فدراسیون دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک حل شد. در دیدار با مقامات فدراسیون جهانی این دو رشته فقط یک جمله گفتیم. نخست این که مدام به گذشته برنگردیم و دیگر این‌که به آینده نگاه کنیم و به دنبال ثبات باشیم. بلافاصله به تهران که رسیدیم مقامات فدراسیون جهانی دوچرخه‌سواری اعلام کردند با برگزاری انتخابات فدراسیون موافق هستند. ما نیز جلسه با وزارت ورزش و مسئولان فدراسیون دوچرخه‌سواری ایران داشتیم و فرایند برگزاری انتخابات دوچرخه‌سواری فراهم شد.

باید مشکلات ورزش را در خانواده حل کنیم نه رسانه‌ها

صالحی‌امیری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که قصد برجسته کردن ضعف‌ها را ندارد، گفت: درحال حاضر ورزش ما بیش از هر زمان دیگر به انسجام نیازمند است. وزارت ورزش در راس محور قدرت است. ورزش قهرمانی برای رسیدن به مقصد یک راه بیشتر ندارد، انسجام، وفاق و همدلی. اجازه دهیم بحث‌های داخلی را در خانواده حل کنیم. از رسانه‌ای کردن مشکلات چه سودی می‌بریم؟ باید در خانه مشکلات را حل کنیم و نتایج مثبت را به مردم منتقل کنیم. ژیمناستیک و دوچرخه مشکلات‌شان به زودی حل می‌شود.

هیچ‌کسی حق عبور از مبانی اخلاقی در ورزش را ندارد

وی در واکنش به چالش اخیر فدراسیون کشتی با وزارت ورزش بر سر بودجه قهرمانی گفت: تمایلی برای ورود به این بحث ندارم. اما در همه حوزه‌ها این بگومگوها وجود دارد. اما همان‌طور که اشاره کردم باید باید مسائل در داخل خانواده حل شود. وزارت ورزش حمایت مالی، حقوقی، زیرساختی، از رشته‌ها دارد و حتی در زمینه اعزام‌ها هم تمام حمایت‌ها را انجام می‌دهد. پس نمی‌توان گفت وزارت ورزش هیچ اختیاری ندارد. در دیدار با باخ تاکید کردم چه منطقی است که می‌گویید دخالت نکنید اما زیرساخت‌ها، حمایت‌ها و اعزام‌ها همه برعهده وزارت ورزش باشد؟ اما از نقطه مقابل نیز یک مسئله وجود دارد و باید ملاحظات مجامع جهانی را کاملا رعایت کنیم. در مجموع با این بحث‌ها(اشاره غیرمستقیم به بحث دبیر و پولادگر) اصلا موافق نیستم. معیار ما مبانی اخلاقی است و هیچ‌کس حق ندارد از مرزهای اخلاقی خارج شود چون جامعه ورزش او را ترد می‌کند. نه فقط کشتی بلکه تمام فدراسیون‌های ما با مشکل بودجه مواجه هشتند و تمام تلاش ما بر این است که موانع فدراسیون‌ها را رفع کنیم. باید درک کنیم که فدراسیون‌ها در شرایط سختی هستند و نمک روی زخم آن‌ها نپاشیم. بودجه مجلس نباید با بودجه وزارت ورزش ارتباط داشته باشد. هر فدراسیونی که منابعی از مجلس یا منابع بیرونی می‌گیرد، متعلق به خودش است. اما معتقدم جای این مباحث در رسانه نیست و باید در داخل خانه حل شود.

به دنبال حضور جودو در بازی‌های آسیایی هانگژو هستیم

صالحی‌امیری درخصوص حضور جودو در بازی‌های کشورهای اسلامی هم گفت: در دیدار با باخ و معاونانش تاکید کردیم تعلیق جودوی ایران ظالمانه بود و ادامه آن غیرقابل توجیه است. این رشته در کشورهای اسلامی حاضر می‌شود و تلاشمان این است که در بازی‌های آسیایی هانگژو نیز جودو حضور داشته باشد چون درصورت درخشش در بازی‌های آسیایی و کسب سهمیه المپیک، جودوی ایران می‌تواند روی سکوی المپیک در پاریس بدرخشد. باخ در واکنش به تعلیق جودوی ایران تاکید کرد در این خصوص مداخله نمی‌کند اما موضوع را پیگیری خواهد کرد. رئیس فدراسیون جهانی نیز اعلام کرد حضور جودو در کشورهای اسلامی بلامانع است.

از بدو ورود به دنبال کاهش مناقشات در ورزش بودم

رئیس کمیته ملی المپیک درخصوص درپیش بودن انتخابات کمیته افزود: روز اول که کار خود را شروع کردیم برنامه‌ای ۱۲ محوری نوشتیم و آن را عملیاتی کردیم و در پایان ۴ سال، کارنامه را اعلام کردیم. اولین رویکردمان ایجاد انسجام و وفاق در ورزش بود. در گذشته همواره شاهد بحث و مناقشه در ورزش بودیم. استراتژی ما دوری از حاشیه و پرداختن به متن بود. تاکید کردیم محور باید وزارت ورزش باشد و ما بازوها. هدف دیگرمان توسعه دیپلماسی ورزشی بود. چراکه معتقدم با نشستن در تهران مشکلات حل نمی‌شود. قبل از کرونا در یک سفر در لوزان ۱۹ دیدار با مقامات ورزشی داشتیم. ماه گذشته حیدرفرمان و حسین المسلم به تهران آمدند و ما نیز متقابلا در سفرها حضور یافتیم. تشکل موزه ورزش دیگر هدف ما بود که نشان دهیم ورزش ایران تبار دارد و یک اثر ماندگار در ایران خواهد بود. ثبت و ضبط و تدوین تاریخ شفاهی ورزش ایران از دیگر کارهای انجام شده ما بود. تشکیل اتفاق فکر با حضور ۲۳۰ تن از نخبه‌ها و مدیران ورزشی در ایران در قالب ۱۸ کمیسیون از دیگر اقدامات‌مان بود. در کنار آن تلاش کردیم پیشکسوتان را ببینیم. منابع بودجه‌ای را از ۳۰ به ۳۰۰ میلیارد رساندیم و تلاش کردیم فرهنگ و ارزش‌های اخلاقی را در ورزش برجسته‌تر کنیم. آن‌چه انجام شد محصول همکاران من در ۵۰ فدراسیون، کمیته ملی المپیک و پارالمپیک و وزارت ورزش بود و من کمترین سهم را داشتم.