به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، هیبت الله نژندیمنش در نشستی با عنوان «تحلیل لایحه خانواده حمید نوری در محضر دادگاه سوئد: آثار آن آینده حقوق بین المللی کیفری» با اشاره به روند پرونده دادگاه حمید نوری در سوئد افزود: کیفرخواست صادر شده در این خصوص یکی از ضعیفترین کیفرخواستها در سوئد بود. همچنین وکلای تسخیری در نظر گرفته شده برای وی در حوزه حقوق بین المللی تسلط نداشتند.
وی یکی دیگر از ایرادهای پرونده حمید نوری را عدم حضور تیم قضایی سوئد در ایران برای بررسی های دقیقتر دانست و گفت: آنها هیچ شناختی از موضوعات فرهنگی، تاریخی و قضایی نداشتند.
نژندیمنش در بخشی دیگر از سخنانش گفت: خانواده نوری به این نتیجه رسیده که لایحه الحاقی ۴۴ صفحهای را تدوین و تقدیم دادگاه سوئد کند.
مشاور حقوقی خانواده حمید نوری در بخشی دیگر به اتهامات او براساس کیفرخواست دادگاه سوئد اشاره کرد و افزود: این اتهامات توسط شاکیان مطرح شده و هیچ سند متقنی در این رابطه ارایه نشده است.
او درباره لایحه الحاقی تدوین شده از سوی خانواده نوری گفت: در این لایحه الحاقی به بیان حقایقی از فرقه منافقین و جنایات آنها پرداخته شده همچنین آورده شده نه تنها در ایران، بلکه در آمریکا، انگلستان و اتحادیه اروپا نیز منافقین را گروهکی تروریستی می دانند.
ناتالیا کاردوسو پژوهشگر ارشد حقوق بین الملل دانشگاه مکنزی برزیل نیز در این نشست گفت: حقوق بین الملل نباید به عنوان ابزار کشورهای قدرتمند، بلکه باید حامی دولت های ضعیف باشد؛ در پرونده آقای نوری امیدواریم دستگاه قضایی سوئد توجه کافی به موازین حقوق بین المللی عمومی به ویژه اصل عدم مداخله و حقوق بین الملل بشر دوستانه به ویژه حقوق بشر داشته باشد.
ادواردو تولیدو مشاور حقوقی خانواده نوری هم در بخشی از این نشست گفت: آقای نوری قربانی نقض فاحش دادرسی منصفانه توسط دادگاه قضایی سوئد شده است.
وی افزود: در حقیقت دادستان به ویژه، معیار دادرسی منصفانه درباره تحقیقات را نقض کرده است و از آن جمله می توان به معیار بی طرفی جدای از ادعای بی اساس شاکیان اشاره کرد.
نشست علمی «تحلیل لایحه خانواده حمید نوری در محضر دادگاه سوئد: آثار آن آینده حقوق بین المللی کیفری» امروز جمعه با حضور خانواده حمید نوری در محل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی تهران برگزار شد.