تهران- ایرنا- آمار و داده‌ها از بازار کار ایتالیا در دو سال گذشته نشان می‌دهد که مشاغل این کشور در میان دیگر متحدانش در اتحادیه اروپا در دوران بحران کرونا زخم‌خورده ‌ترین بوده است.

به گزارش ایرنا، براساس اعلام مرکز ملی آمار ایتالیا، بازار کار این کشور در مقایسه با اکثر کشورهای اتحادیه اروپا در دوران بحران کرونا در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ضربه سخت‌تری را متحمل شده است.

بر اساس گزارش سالیانه این مرکز، در سال همه‌گیری کرونا (۲۰۲۰) در ایتالیا حدود ۷۲۴ هزار شغل از دست رفت که اکثریت قریب به اتفاق آن کارگران موقت و مشاغل آزاد و فقط ۹۰ هزار نفر دارای قراردادهای دائمی بودند.

این رقم کاهش حدود ۳ درصدی در اشتغال را نشان می دهد که تقریبا برابر با اسپانیا و ایرلند است. تنها کشورهای اتحادیه اروپا که کاهش بیشتری را نسبت به ایتالیا ثبت کردند یونان با (۵.۱-٪) و بلغارستان با (۳.۶-٪) هستند.

گزارش مرکز ملی آمار ایتالیا نشان می‌دهد زمانی که اقتصادهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ احیا گردید، اشتغال در ایتالیا فقط ۰.۶ درصد رشد کرد که یک سوم رشد در کل اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

میزان اشتغال ایتالیا در پایان سال ۲۰۲۱ بر روی ۵۸.۲ درصد ایستاد که بسیار پایین‌تر از میانگین اتحادیه اروپا است. 

طبق گزارش این مرکز، نرخ میزان اشتغال ایتالیا در پایان ماه مه ۵۹.۸ درصد بود و تعداد افراد شاغل تقریبا با پیش از همه‌گیری کرونا برابری می‌کرد. 

بر اساس گزارش مزبور، بحران جمعیتی ایتالیا در طول همه گیری کووید بدتر شده و برخلاف فرانسه و آلمان، هیچ نشانه ای از بهبود آن وجود ندارد. داده های اولیه ماه مارس نشان می دهد که تولدها در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۱، ۱۱.۹ درصد کاهش داشته است.

گزارش مرکز ملی آمار این کشور اروپایی نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی ایتالیا پس از کاهش ۹ درصدی در سال ۲۰۲۰ و یک جهش ۶.۶ درصدی در سال گذشته، در پایان سه ماهه اول سال جاری تقریبا به میزان قبل از همه‌گیری کرونا بازگشته است. 

برغم جهش تولید ناخالص داخلی در سال گذشته، شمار افرادی که مرکز ملی آمار می‌گوید در "فقر مطلق" (عدم توانایی در تامین خدمات و کالاهای لازم) زندگی می‌کنند ۵.۵ میلیون نفر یا ۹.۴ درصد جمعیت کل است؛ از سال ۲۰۰۵ سه برابر شده است.

منبع: Reuters