زنجان - ایرنا - رییس پلیس فتا زنجان با هشدار به شیوه های مختلف و مناسبتی کلاهبرداران با استفاده از احساسات و عواطف مردم، گفت: مردم نسبت به ترفند کلاهبرداری‌ها با عنوان جمع‌آوری قربانی و نذور عید قربان به بهانه کمک به نیازمندان هوشیار باشند.

سرهنگ سید احمد موسوی، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شگردهای کلاهبرداران با سوءاستفاده از نیت خیرخواهانه و خداپسندانه شهروندان به ویژه در موقعیت ها، مناسبت ها و اعیاد مختلف از جمله عید قربان و غدیر، افزود: آنها با ترفندهای مختلف از جمله انتشار تصاویری از افردا معلول، خانواده های بی‌بضاعت و بیماران نیازمند، با تحریک افراد و سواستفاده از عواطف مردم به دنبال کلاهبرداری از کاربران فضای مجازی هستند.

وی با بیان اینکه مجرمان سایبری دنبال خالی کردن حساب های قربانیان به هرقیمتی هستند، تصریح کرد: کلاهبرداران هم سرقت انفرادی و هم دسته جمعی انجام می دهند که مردم باید در هر ۲ حالت مراقب فریب‌های آنها باشند.

رییس پلیس فتا استان زنجان در تشریح شیوه های کلاهبرداری از طریق فضای مجازی اظهار داشت: آنها به بهانه کمک به افراد نیازمند و با ارسال پیامک‌هایی با لینک‌های جعلی و شماره حساب های شخصی که هیچ ارتباطی به هیچ یک از خیریه های معتبر و نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد ندارد، افراد را به درگاه‌های بانکی هدایت و با سرقت اطلاعات کارت بانکی آنها، اقدام به برداشت از حساب بانکی افراد می‌کنند.

سرهنگ موسوی گفت: مجرمان سایبری همچنین با تبلیغات گسترده در فضای‌مجازی‌ و با سوء استفاده از نام موسسات و سازمان‌های خیریه معتبر با ارائه شماره کارت بانکی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

 وی با تاکید بر اینکه شهروندان برای واریز نذورات وکمک‌های خیرخواهانه خود از اصالت موسسه خیریه و شماره حساب ارائه شده، اطمینان حاصل کنند  اظهار داشت: از شهروندان تقاضا می کنیم که  از واریز مبالغ به حساب‌های اشخاص که از طریق لینک های ناشناس و جعلی ارائه می شود، خودداری کنند.

شهروندان به حساب های شخصی هیچ کمکی واریز نکنند

رییس پلیس فتا استان زنجان گفت: مردم خیر و نیک اندیش قطعا از اصالت انجمن ها و موسسات خیریه از جمله انجمن مهرانه، کلیوی، ام‌اس و نهاد های حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امام(ره) اطمینان دارند و در صورت تمایل به دستگیری و کمک به نیازمندان، می توانند با آرامش خاطر، از طریق این انجمن ها و نهادهای شناخته شده و معتبر، اقدام کنند و به هیچ وجه هیچ کمک و مبلغی به حساب های شخصی واریز نکنند.

 وی با اشاره به اینکه کلاهبرداری های سایبری محدود به یک شهر یا منطقه نیست افزود: خوشبختانه در حال حاضر در زنجان موارد کلاهبرداری سایبری وجود ندارد اما وقتی که لینک و شماره حساب از سوی کلاهبرداران اعلام می شود به سرعت در فضای مجازی گسترش پیدا می کند و سارق با اینکه خود ساکن شهرهای دیگر است اما از بسیاری از شهرها و استان های دیگر کلاهبرداری می کند.

 سرهنگ موسوی با تاکید بر اینکه هدف ما از اطلاع رسانی در این خصوص افزایش آگاهی و هوشیاری بیشتر مردم است تصریح کرد: خوشبختانه هر چه اطلاع رسانی های هشدار دهنده بیشتر باشد، میزان سرقت ها نیز کاهش می یابد چون افرادی که اطلاعات  و زمینه ذهنی در خصوص این نوع کلاهبرداری ها دارند، نه تنها در دام سارقان نمی افتند بلکه در شناسایی و دستگیری این افراد هم به پلیس کمک می کنند.

رییس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه خوشبختانه اطلاع رسانی انجام شده از طریق پلیس فتا و نیز رسانه ها تاثیر بسیار مثبتی در کاهش میزان سرقت های مجازی داشته است گفت: به عنوان آخرین نمونه، در مدت زمان طی مسیر محل کار تا منزل نزدیک به ۴۰ تماس تلفنی مبنی بر ارائه آمار کلاهبرداران به پلیس را داشتیم که حاکی از آگاهی مردم بود که با اقدام مناسب در دام سارقان نیافتادند و لینک های جعلی را هم به پلیس اعلام کردند با مسدود شدن این لینک ها از طریق پلیس باعث می شود که افراد دیگر در دام آنها نیفتند. 

 سرهنگ موسوی افزود: تماس گیرندگان با پلیس فتا در اظهارات خود به صراحت اعلام کردند، که چون از قبل از طریق اطلاعیه های پلیس و اخبار مربوطه، نسبت به ترفند، سارقان سایبری، زمینه ذهنی داشتیم به دام آنها گرفتار نشدیم.

 از لمس و نصب لینک های مشکوک و جعلی خودداری کنید

 وی با اشاره به اینکه مردم باید نسبت به لینک های جعلی هوشیار باشند و از لمس و نصب آنها خودداری کنند، به تشریح نحوه اقدام و سرقت کلاهبرداران سایبری پرداخت و گفت: با نصب لینک‌های اعلام شده از سوی سارقان توسط کاربران، به اطلاعات پیامک های آنها دسترسی پیدا می کنند و با واریز مبلغ درخواستی، به اطلاعات کارتی آنها دست پیدا می کنند و زمانی که  اشخاص اقدام به خرید یا جابجایی در حساب بانکی می کنند، به محض در خواست رمز پویا  که از طریق پیامک به گوشی شخص ارسال می شود، سارقان هم به رمز پویا دسترسی پیدا می کنند چون از قبل به اطلاعات پیامکی شخص مورد نظر دسترسی پیدا کرده اند و به این ترتیب حساب بانکی وی را خالی می کنند.

رییس پلیس فتا زنجان خاطرنشان کرد: همزمان با نصب لینک و اپلیکیشن آلوده در گوشی، همزمان به ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر هم ارسال می‌کند و بدون اینکه شخص اطلاع داشته باشد از طریق شماره تلفن او به صدها نفر هم ارسال می شود.

شهروندان در صورت مشاهده موارد مشکوک، مراتب را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا www.Cyberpolice.ir با ما در میان بگذارند تا در اسرع وقت اقدامات لازم انجام شود.