مشهد- ایرنا- معاون سلامت اداره‌ کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ۱۷۶ تیم دامپزشکی شامل ۹۲ اکیپ ثابت و ۸۴ اکیپ سیار است با همراهی ۸۷ دامپزشک بر ذبح دام روز عید قربان در استان کنترل و نظارت دارند.

محمود قربان زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد ۱۷۷ بازرس بهداشتی و ۳۴ ناظر شرعی در روز عید قربان فعال و ناظر بر روند کشتار دام در سراسر خراسان رضوی هستند.

وی با اشاره به این که با توجه به افزایش شیوع بیماری تب خونریزی‌ دهنده کریمه کنگو رعایت اصول بهداشتی و توجه به توصیه‌های ارائه شده امر مهمی است افزود:با توجه به قرار داشتن در فصل گرم سال و افزایش حضور کنه، به عنوان ناقل این بیماری مهلک، توصیه اکید به شهروندان خودداری از کشتار دام در منازل، باغ‌ها و نیز خرید گوشت دام کشتار شده خارج از شبکه کشتارگاه و کنار جاده‌هاست که می تواند مخاطرات زیادی را به همراه داشته باشد.

معاون سلامت اداره‌ کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: مردم در صورت کشتار دام در منزل اقدام به نگهداری پیش‌سرد لاشه‌ها در سردخانه کشتارگاه کنند و در صورت عدم وجود شرایط، گوشت و آلایش دام شامل دل و جگر و قلوه را برای مدت ۲۴ ساعت در فضای سرد یخچال نگهداری نموده و به هیچ وجه بلافاصله بعد از کشتار مصرف نکنند.

قربان زاده با بیان اینکه هر مورد از کشتار غیرمجاز دام می‌تواند خطر ابتلا به تب کریمه کنگو را در پی داشته و سلامت مردم را تهدید کند ادامه داد: تا کنون پنج مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان ثبت شده که سه نفر آنان در تربت حیدریه، یک نفر در تربت‌جام و یک نفر نیز در شهرستان کاشمر شناسایی شده‌اند.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.