به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، یکی از لازمه های توسعه علوم و فناوریهای شناختی، وجود زیرساختهای فیزیکی و ابزارهای این حوزه است که حمایت از ساخت، بومی سازی و توسعه تجهیزات موجود، گامی است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به کمک شرکت های دانش بنیان و خلاق در همین راستا صورت گرفته است.
مجید نیلی احمد آبادی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه تجهیزات و ابزارهای نوین برای فعالیت های تحقیقاتی درحوزه علوم اعصاب و مطالعه دانش مغز را امری ضروری دانست و افزود: در راستای توسعه دانش و فناوری این حوزه، ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی از استفاده از ابزارها و مکانیزم ها برای تسهیل در امر تحقیقات در حوزه علوم اعصاب، از تلاشهای گسترده بخشهای تحقیقاتی و تخصصی در طراحی و ساخت ابزارهای نوین حوزه علوم شناختی حمایت می کند.
وی گفت: با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی و با تلاش و همکاری محققان و اساتید تلاش شد تا براساس نیاز مراکز تحقیقاتی برای تجاری سازی تجهیزات حوزه نوروفوتونیک و اپتوژنتیک گام برداشته شود.
پژوهشگران عضو گروه پیشران نوروفوتونیک در این تلاش فناورانه، توانستهاند با حمایت های ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، دستگاه های پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز با روش سیگنال ذاتی، تصویربرداری نوری از مغز به روش استفاده از رنگدانه های حساس به ولتاژ، تصویربرداری نوری به روش اسپکل لیزری و اپتوژنتیک برای استفاده در زمینه علوم اعصاب شناختی را در کشور طراحی و تولید کنند.
با بهره برداری از این دستگاه ها و تجهیزات طراحی و ساخته شده توسط گروه پیشران نوروفوتونیک، متخصصان میتوانند به روش های گوناگون از مغز تصویربرداری کنند.
گروه پیشران با هدف بهرهگیری از دانش، تخصص و مهارت نخبگان و محققان برای دستیابی به فناوری و خدمات در حوزه های علوم شناختی، با حمایت این ستاد در مراکز تحقیقاتی -دانشگاهی تشکیل شده است. شکل گیری و فعالیت این گروه ها، هدف سرعت بخشیدن به اجرای طرح های پژوهشی در حوزه علوم شناختی و زمینه سازی برای بومی سازی تولید، ساخت و تامین تجهیزات شناختی را دنبال میکند.