قصرشیرین- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گیلانغرب گفت: سوسک برگخوار نارون بلای درختان فضای سبز شده و این آفت هیچ ارتباطی به آفت برگ خوار سفید بلوط ندارد.

جبار ولی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آفت فقط به درختان نارون حمله می کند و ربطی به آفت پروانه برگخوار سفید بلوط ندارد که اکنون باعث نگرانی در کشور شده است.

وی اظهار داشت: پروانه برگخوار سفید بلوط که در زاگرس جنوبی (استان کهکیلویه و بویراحمد) طغیان کرده تاکنون خسارت آن در استان کرمانشاه و شهرستان گیلانغرب مشاهده نشده است.

رییس اداره منابع طبیعی  و آبخیزداری گیلانغرب گفت: گونه های دیگری غیر از برگخوار سفید، به صورت لکه ای و با جمعیت کم داشتیم که به صورت طبیعی کنترل شد.

ولی پور با اشاره به درگیری درختان نارون شهرستان در فضای سبز شهر گیلانغرب اضافه کرد: تقویت درختان با آبیاری و کوددهی مناسب هم در مرحله لاروی با یک سم کم خطر و سمپاشی درختان ضروری است زیرا تقریبا تمام درختان نارون سطح شهر با شدت های متفاوت به آفت مبتلا شده اند.

ولی پور گفت: درختان نارون به عنوان یکی از گونه های اصلی پارکها، مورد حمله سوسک برگخوار نارون با نام علمی  (Galerucella luteola) قرار گرفته اند و این آفت هم اکنون به حالت طغیانی در آمده است.

وی تصریح کرد: آفت مذکور از مهمترین آفت درختان نارون است که هم در مرحله لاروی و هم حشره ی بالغ آن، از برگ درختان نارون تغذیه می‌نماید، ولی خسارت اصلی مربوط به لاروهای آفت است که از پارانشیم زیرین برگ تغذیه نموده و اپیدرم فوقانی را باقی می گذارند، به همین خاطر برگ حالت مشبک به خود می‌گیرد.

وی اظهارداشت: این آفت اختصاصی درختان نارون بوده و به سایر درختان از جمله درختان بلوط حمله نمی‌کند.

وی  اضافه کرد: پایش منظم جنگل‌های شهرستان در دستور کار اداره منابع طبیعی شهرستان قرار دارد و از گروه‌های همیار طبیعت و کوهنوردان تقاضا می‌شود در صورت مشاهده موارد مشکوک به برگخوار سفید بلوط مراتب را به اداره منابع طبیعی گزارش دهند.

شهرستان گیلانغرب  ۲۰۵ هزار هکتار منابع طبیعی دارد، که ۷۵ هزار آن جنگلی و ۱۳۰ هزار آن مرتعی است.   

گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲هزار نفر جمعیت دارد.