به گزارش ایرنا، عید قربان اوجبندگی انسان در برابر معبود است، در این روز انسان بر نفس خود و شیطان غلبه کرده و از آزمون الهی سربلند بیرون آمد.
عید قربان مبارزه انسان با شیطان و عبودیت خالصانه پرودگار را به تصویر کشیده و سرانجام شکوه پیروزی زیبای بندگی در برابر خالق هستی را نشان می دهد، عید قربان، قربانی کردن در راه خدا، شکوفا شدن روح ایثار و نشان دادن میزان عشق و قرب به منبع لایزال الهی و تقواست.
این عید بزرگ پیامی از سوی خالق متعال است که بر اساس آن انسان با دل بریدن از دنیا و دل سپردن به فرمان حضرت دوست، می تواند به عالی ترین درجات که همان قرب الهی است دست یابد.
عید قربان نمایش پرشکوه همدلی و وحدت امت اسلامی در حج و جلوهای از امتی متحد و پویاست که دعوت اسلام را به عدالت و آزادگی، فریاد زده و احساس امید و اقتدار را در دل هر مسلمانی زنده میکنند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری پیامبزرگ عید قربان را تسلیم شدن در برابر خداوند متعال عنوان کرد و گفت: عید قربان تسلیم شدن در برابر خداوند متعال و تسلیم نشدن در برابر هواهای نفسانی است.
آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری افزود: عید قربان از اعیاد مشترک امت اسلام است که مایه وحدت مضاعف بین مسلمانان میشود و همانند اعیاد مشترک دیگر موجب همبستگی بین همه فرق اسلامی است.
وی اظهار کرد: عید قربان به ماجرای حضرت ابراهیم (ع) مربوط میشود وقتی از طرف خداوند مامور شد فرزندش اسماعیل (ع) را به قربانگاه ببرد و آنگاه که حضرت اسماعیل (ع) متوجه دستور پروردگار میشود در برابر خواست پدرش و فرمان الهی تسلیم شد و این حرکت آنها مقام تسلیم را نشان میدهد که چه اندازه حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل (ع) تابع فرمان الهی بودند.
وی افزود: حضرت ابراهیم (ع) از فرزندش و حضرت اسماعیل (ع) از جان خود می گذرند و به این وسیله تسلیم فرمان الهی می شوند.
امامجمعه اهل سنت نقده نیز با بیان اینکه عید قربان اوجبندگی انسان در برابر خداست، گفت: این عید بزرگ، موجب وحدت بیشتر مسلمانان میشود و همچنین حضور مسلمانان در دشت عرفات و در صفهای به هم پیوسته اتحاد و همدلی امت اسلام را به رخ جهانیان میکشد.
«ماموستا ثنار تمرنژاد» ادامه داد: حضرت ابراهیم (ع) از فرزند خود میگذرد و به دستور پروردگار عمل کرده و نهایت بندگی خود را نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، عید قربان به معنای بازگشت انسان به مقام تقرب الهی است که این مقام در سایه مبارزه با هواهای نفسانی و در پرتو تهذیب، خودسازی و بهره گیری از فرصت های ناب به دست میآید.
روز دهم ماه ذی الحجه مصادف با عید قربان از بزرگترین عیدهای مسلمانان است، این روز یادآور فداکاری و ایثار ابراهیم(ع) در راه رضای معبود و تسلیم و ایمان اسماعیل(ع) در قربانگاه عشق است.
همچنین عید قربان را به عربی «عید اضحی» می گویند زیرا که اضحی جمع ماده ضحی به معنی ارتفاع روز و امتداد نور آفتاب است و هنگامی که خورشید بالا میآید (قبل از ظهر)، آن موقع را ضحی گویند چنانکه در قرآن کریم نیز آمده است «والشمس و ضحی ها» قسم به خورشید و چون حجاج موقع بالا آمدن آفتاب قربانی می کنند قربانی را اضحیه یا ضحیه گویند بدین جهت روز دهم ذی الحجه را که قبل از ظهر آن عمل قربانی انجام میشود «عید اضحی» میگویند.