به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به ایرنا، حجتالاسلام قاسم جعفرزاده با تبریک عید سعید قربان، این روز را روز وارستگی از تعلقات دنیوی ذکر و اظهار کرد: عید قربان به معنای بازگشت انسان به مقام تقرب الهی بوده و این مقام در سایه مبارزه با هوای نفس در پرتو تهذیب، خودسازی و بهرهوری از فرصتها به دست میآید.
وی فریضه حج را تبلور تمام عیار اسلام ذکر کرد و افزود: حج، بهترین شیوه اتصال به مبداء هستی است و در این فریضه الهی تمام مناسک و مراتب از آغاز تا فرجام، دارای روح منسجم بوده و پویایی آن، در پرتو رسیدن به مقام تقرّب الهی نمایان میشود.
وی گفت: بخشش و قربانی و تقسیم آن در میان مردم بویژه فقرا و نیازمندان به معنای دستگیری و تعاون است و این عمل عامل نزدیکی به خدا شوهد و انسان را مشمول عنایت الهی میکند.
جعفرزاده ایثار از جان و مال در راه خدا را از آموزههای اسلام برای تکامل و رشد انسانها نام برد و افزود: باید انسان، همه داراییها و امکاناتش را امانتی الهی بداند و در طریق بندگی هزینه کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل یادآور شد: قربانی کردن نمادی از قطع دلبستگی و وابستگیها و جلوهای از ایثار مال و جان در راه محبوب واقعی و رضای خداوند متعال است و آنچه که از قربانی کردن و رسیدن به مقام قرب الهی به وسیله ذبح گوسفند، لحاظ شده، قطع تعلقات روحی و مالی است و باعث تقوای قلب و طهارت نفس میشود.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل، به آغاز آئین دیرینه و سنتی عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در اردبیل به عنوان مهد تشیع اشاره کرد و گفت: در سالروز شهادت حضرت مسلم بن عقیل سفیر حضرت امام حسین (ع)، مراسم دسته روی محله دروازه (عالی قاپو) روز گذشته مصادف با نهم ذیحجه بعد از مراسم دعای عرفه در بازار تاریخی اردبیل برگزار شد و مراسم سنتی هفته خوانی نیز در هیئت ها و منازل از ۱۰ ذیحجه در اردبیل آغاز و تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت.
اردبیل به لحاظ نقشآفرینی در استقرار سلسه صفویه و ترویج فرهنگ تشیع، در توسعه معارف و فضایل دینی دارای اهمیت است و مداحان و شعرای آئینی، عاشورایی و انقلابی زیادی در این استان به کار فرهنگی و تبلیغی مبادرت میورزند.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.