به گزارش ایرنا، داود اسدیان روز یکشنبه در نشست شورای دانشگاه مراغه که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و برخی از معاونان وی برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه ظرفیت منطقه فسیلی مراغه توسعه پیدا نکرده و با وجود برخورداری از دانشگاه دولتی، اقدامی در جهت پژوهشهای دیرینهشناسی و ایجاد رشتههای مرتبط صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: ایجاد رشتههای مرتبط با زمینشناسی و دیرینهشناسی در دانشگاههای مراغه و ازسرگیری فعالیت عمرانی در مرکز تحقیقات دیرینهشناسی کشور در ردیف مطالبههای محلی از مسئولان کشوری قرار دارد.
وی به همایش دیرینهشناسی که ماه گذشته در مراغه برگزار شد، اشاره و اضافه کرد: ایجاد ژئوپارک ملی و بینالمللی در مراغه به عنوان یکی از نتایج میزبانی از این همایش ملی دنبال میشود و برای تحقق آن در گام نخست ۳۶ ژئوسایت شناسایی شده است اما در کنار سایر فعالیتها، پژوهشهای زمینشناسی و راهاندازی مرکز تحقیقات فسیلشناسی در دانشگاه مراغه نیز ضروری است.
وی ادامه داد: منطقه فسیلی مراغه به اذعان کارشناسان جزو پنج منطقه پر اهمیت دارای فسیلهای مهرهداران در سطح جهان به شمار میرود و از نظر ذخیرگاه دیرینهشناسی و مطالعه جغرافیای دیرینه صفحه «اوراسیا» دارای اهمیت ویژهای است تا جایی که با کاوش و استخراج جدید نمونههای موجود در سایت مراغه، میتوان به معرفی بیش از پیش ظرفیتهای جهانی رسید.
وی به اهمیت جهانی رصدخانه مراغه نیز اشاره و بیان کرد: روزگاری کتابخانه مراغه بالغ بر ۴۰۰ هزار جلد کتاب داشت که در نوع خود بینظیر بود و با توجه به اینکه این شهر جزو ۱۰ شهر دارای بافت تاریخی کشور است، باید در این مسیر احیای جایگاه علمی آن حرکت شود.
به گزارش ایرنا در این آیین وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به توسعه روزافزون این دانشگاه به ویژه پذیرش دانشجوی دکتری در برخی از رشتهها ابراز امیدواری کرد و کلنگ احداث دو بلوک ساختمانی با عنوان سرای متاهلی دانشگاه به زمین زده شد.
ایجاد معاونت پژوهشی و فناوری، پردیس نوآوری و فناوری و درخواست پذیرش دانشجوی دکتری در برخی از رشتهها از جمله شیمی، عمران، ژنتیک و بهنژادی جزو مطالبههای مسئولان دانشگاه مراغه از وزیر علوم در سفر یک روزهاش به این شهرستان به شمار میرود.