بهناز بهنژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین بسیار پرمحتوا بوده و باید کاربردی شده و از حالت شعاری و تبلیغی خارج شود.
وی اضافه کرد: دستگاههای دولتی میتوانند سهم بسیار بزرگی در مصرف کالاهای دانش بنیان داشته باشند و الزامی را ایجاد کنند تا استفاده از کالای دانش بنیان بیش از گذشته مورد اهتمام قرار گیرد.
بهنژاد یکی از مشکلات اصلی شرکت های دانش بنیان را شناخته نشدن محصولات و استفاده نشدن آنها در سازمان های دولتی برشمرد و گفت: چون سازمان های دولتی ریسک استفاده از کالاهای تازه و جدید را نمی پذیرند، این موضوع باعث شده تا محصولات در بازارهای خارج از کشور به فروش برسند.
این تولیدکننده تصریح کرد: شدت این موضوع در استان قزوین بیشتر است و مسؤولان استانی تمایل چندانی به شناخت و استفاده از این محصولات را ندارند؛ به عنوان مثال ما ساعت نجومی ساختیم که باعث کاهش مصرف برق در بزرگراهها و بلوارها میشود، اما متاسفانه تمایلی از سوی دستگاه متولی برای استفاده از این کالا وجود نداشت.
بهنژاد بیان داشت: محصول دیگری که با کمک شیوه دانش بنیان ساخته شد، سیستم روشنایی اضطراری است که ساخت داخل بوده و نوع دیگر آن چینی و فاقد کیفیت است، در این مورد نیز با وجود نامه نگاری با دستگاه های دولتی استقبالی مشاهده نشد.
وی مشکل و مانع دیگر تحقق شعار سال در خصوص دانش بنیان را فقدان افراد متخصص در میان دانش آموختگان جدید عنوان کرد و اظهار داشت: استان قزوین برای راه اندازی صنایع هایتک به افراد متخصص نیاز دارد، اما دانش آموختگان به دلیل مدرک گرایی و نداشتن تجارب فنی از مهارت لازم برخوردار نیستند.
بهنزاد خاطرنشان کرد: برای بهتر عملیاتی کردن سیاستهای دانش بنیان در کشور باید نخست با ایجاد زیرساخت لازم، زمینه شناخت محصولات شرکتهای داشن بنیان را برای مدیران فراهم کرد و سپس با ایجاد کارآموزی اجباری برای دانش آموختگان مهندسی، تقویت هنرستان و مراکز فنی و حرفه ای و کاهش کاغذ بازی روند فعالیت این نهادهای علمی را تقویت و تسهیل نمود.