به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، «خورخه خوسه دا روچا» افسر پلیس فدرال و طرفدار رئیسجمهوری راستگرای افراطی برزیل با حضور در مراسم تولد ۵۰ سالگی «مارسلو آرودا»، با سردادن شعارهایی در حمایت از بولسونارو، این عضو حزب کارگران را به قتل رساند.
کمتر از سه ماه (دوم اکتبر ۲۰۲۲/ دهم مهر ماه) تا انتخابات ریاست جمهوری برزیل زمان باقی مانده و احتمال شکست ژائیر بولسونارو رئیسجمهوری فعلی این کشور از تشدید خشونتهای پیش از انتخابات خبر میدهد. به نوشته تلهسور، در جریان این درگیری، مارسلو به ضرب دو گلوله از فاصله نزدیک کشته شد. وی پیش از مرگ سه گلوله به سمت افسر پلیس شلیک کرد و او نیز در بیمارستان جان باخت.
پنجشنبه گذشته (هفتم ژوئیه) نیز در جریان تجمع هواداران داسیلوا در ریودوژانیرو، فردی پس از اقدام به پرتاب مواد منفجره دستساز به سمت جمعیتی که منتظر حضور داسیلوا بودند، دستگیر شد. با توجه به این وضعیت، داسیلوا برای اولین برای حضور در کارزار انتخاباتی از جلیقه ضد گلوله استفاده کرد.
لولا داسیلوا با ابراز تاسف از مرگ عضو حزب کارگران با محکوم کردن این واقعه، وی را قربانی ناشکیبایی، نفرت و خشونت سیاسی حاکم بر این روزهای برزیل خواند.
واشنگتن پست اخیرا در گزارشی نوشت: انتخابات برزیل هرگز در این سطح شدید به دلیل تهدیدهای واقعی خشونت برجسته نبوده است. اما خشونت در حال تشدید است و دولت ژائیر بولسونارو در این امر بسیار دخیل است. تهدیدها از خشونت برای این انتخابات افزایش یافته است چرا که بولسونارو پایههای دولت خود را بر اساس خشونت سیاسی که در دوران دیکتاتوری نظامی (۱۹۶۴- ۱۹۸۵) متولد شد، بنا نهاده است. دورانی که به رئیسجمهوری اجازه داد تا به تدریج خود را در حوزههای مختلف قدرت تحمیل کند و بقایای آن سیستم فاجعهبار همچنان باقی مانده است.
نتایج نظرسنجی (Quaest Consultoria) در برزیل نشان میدهد «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهوری پیشین برزیل (۲۰۰۳- ۲۰۱۱) میتواند در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال جاری میلادی (اکتبر ۲۰۲۲)، پیروز شود.
به نوشته واشنگتن پست، ایدئولوژی که بولسونارو و پیروانش تبلیغ میکنند، نوعی تفکر شبه نظامی است. به عنوان نمونه، رئیسجمهوری برزیل معمولاً میگوید «مردم مسلح هرگز به بردگی نخواهند رفت» یا اینکه «شهروندان برای مقابله با خود دولت به سلاح نیاز دارند»، «پلیس نباید به دلیل نقض حقوق بشر و قتلهایی که در حین انجام وظیفه خود مرتکب میشود، تحت پیگرد یا مجازات قرار گیرد». چنان چه بولسونارو با اختلاف آرای اندکی شکست بخورد، دولت میتواند غیرقانونی بودن استفاده از سیستم رایگیری الکترونیکی را که قبلاً توسط رئیسجمهوری زیر سوال رفته است، اعلام کند.
بولسونارو که یک ملیگرای طرفدار مالکیت سلاح است، با نارضایتی فزاینده عمومی در مورد مدیریتش در همهگیری ویروس کرونا و تلاش برای تشویق استخراج معادن در آمازون مواجه شده و این در حالی است که تورم بالا و افزایش قیمت سوخت نیز به محبوبیت او لطمه زده است.
وی که در سال ۲۰۱۹ میلادی به قدرت رسیده همچنین نسبت به نظام رایگیری الکترونیکی این کشور ابراز نگرانی کرده است. او بدون هیچ مدرکی تاکید دارد که این سیستم در برابر تقلب آسیبپذیر است؛ ادعایی که توسط کارشناسان قضایی رد شده و آنها میگویند رئیسجمهوری به دنبال ایجاد شک و تردید قبل از رایگیری سال ۲۰۲۲ است تا نتایج را به چالش بکشد.