به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یوسف درخشان روز دوشنبه با بیان این مطلب، افزود: در سال جاری برنامهریزی لازم برای کنترل بیولوژیک در سطح پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی، ۱۵۰ هکتار مزارع پنبه و ۵۰ هکتار از باغ های انار استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: در این طرح ۲۶ کیلوگرم زنبور تریکوگراما و ۶ میلیون زنبور براکون در این مزارع و باغ ها رها سازی می شود.
این مسوول یادآور شد: اعتبار این طرح ۲۸ میلیارد ریال بوده که به صورت مشارکتی اجرا شده و ۵۵ درصد هزینه آن به صورت یارانه ای پرداخت می شود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: یکی از بهترین روشهای کنترل آفات، کنترل بیولوژیک خصوصا در محصولات تازهخوری و گلخانهای می باشد که در آن از عوامل زنده و حشرات مفید برای کنترل حشرات خسارت زا استفاده می شود.
درخشان با بیان اینکه قزوین از استانهای موفق در کنترل بیولوژیک درسطح کشور طی چهار سال اخیر است، افزود: هرسال در بیش از ۹۰ درصد مزارع گوجهفرنگی برای کنترل آفات کرم میوه و مینوز، کنترل بیولوژیک با استفاده از دو نوع زنبور تریکوگراما و براکون استفاده میشود که به صورت مصنوعی در محیط خاص حشرات( انسکتاریوم) تولید می شوند که با این روش، تعداد دفعات سمپاشی مزارع حداقل چهار نوبت کاهش می یابد و محصول بدون آفت کش تولید می شود.
وی یادآور شد: از برنامه های این مدیریت استفاده از آفت کش ها به عنوان آخرین روش و تنها زمانی است که سایر روشها در کنترل موثر نباشد.
این طرح از اول تیر ماه در استان آغاز شده و تا مردادماه ادامه خواهد داشت.