محمود صیاد بورانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با درخواست شرکتی در ماهنشان در خصوص اجرای طرح تلفیقی در ۴۴ هکتار زمین تحت مالکیت این شرکت واقع در روستای بکتاش این شهرستان، مجتمع تکثیر ماهی سالمون نروژی در پنج هکتار از زمین کشاورزی و مجتمع گلخانه ای ۳۰ هکتاری در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: پس از بررسی طرح و ضوابط بهداشتی و اجرائی محل مورد نظر بازدید از زمین ها و امکانات موجود در محل انجام شد.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان زنجان گفت: با آغاز به فعالیت این مجتمع تکثیر در استان زنجان در فاز نخست سالانه ۱۰ میلیون تخم چشم زده تولید و آماده تحویل به مزارع حد واسط استان خواهد بود و حداقل سه میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی برای این طرح انجام خواهد شد.
صیاد بورانی خاطرنشان کرد: با این اقدام سالانه نیز از خروج ۶۰۰ هزار دلار ارز برای خرید تخم چشم زده جلوگیری شده و تامین این نهاده با اهمیت با روش های دانش بنیان در پایتخت تولید ماهیان سردآبی کشور انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده با بخشی از آب خروجی از مزارع آبزی پروری کشت کاهوی سرد سیری در ۳۰ هکتار گلخانه نیز عملیاتی می شود که برای این طرح نیز ۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام خواهد شد و حداقل چهار هزار تن نیز کاهو تولید و به بازار های داخلی و خارجی عرضه خواهد شد . مدیر شرکت شهرک های کشاورزی استان زنجان گفت: حدود ۳۰۰ نفر نیز مستقیم و غیر مستقیم با اجرای این طرح ها مشغول به کار خواهند شد.
صیاد بورانی افزود: ماهی سالمون نروژی با نام علمی سالمو سالار، یکی از اعضای خانواده آزاد ماهیان است که با نام انگلیسی Atlantic salmon شناخته می شود.
به گفته وی، ماهی سالمون نروژ به دلیل مزیت های مختلف از نظر طبخ، خواص سلامتی و خوش خوارکی در جهان طرفداران بسیاری دارد.
مدیر شرکت شهرک های کشاورزی استان زنجان گفت: گوشت این ماهی به طور طبیعی دارای رنگ نارنجی متمایل به صورتی بوده که این مهم بیانگر وجود رنگدانه های کارتنوئید است و این رنگدانه آنتی اکسیدان قوی و ضد سرطانی دارد.
صیاد بورانی اظهارداشت: ویژگی بارز این ماهی که موجب وی یادآوری کرد ارزشمندتر شدن آن می شود را رنگ دانه های طبیعی گوشت آن و همچنین میزان اسیدهای چرب ویژه و بالای آن برشمرد.
وی ادامه داد: این ماهی علاوه بر این دو ویژگی خاص، دارای میزان پروتئین بالا و مقدار مناسبی فسفر، پتاسیم و ید بوده و دارای انواع ویتامین به خصوص ویتامین A و B به میزان بالا است.
به گفته مدیر شرکت شهرک های کشاورزی استان زنجان، تخم ریزی طبیعی آنها از اواسط مهرماه تا اواسط بهمن ماه به طول می انجامد و پس از ۷۰ الی ۱۶۰ روز بر اساس دمای آب نوزاد از تخم بیرون می آید.
صیاد بورانی ادامه داد: کشور نروژ با تکنولوژی روز در پرورش و فرآوری این ماهی، بهترین محصول و با کیفیت بالا را به سراسر دنیا ارسال می کند و این ماهی به صورت کامل، فیله شده و صادر می شود.
وی اظهارداشت: در کشور ما هم محصولات متنوع سالمون را می توان یافت از جمله کامل، فیله، پورشن(تکه)، سوشی، دودی، طعم دار، استیک و غیره ماهی سالمون نروژ هم به صورت تازه و گرم و هم منجمد وارد کشور می شود.
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴
زنجان – ایرنا - مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان زنجان گفت: احداث نخستین مجتمع تکثیر ماهی سالمون نروژی کشور در شهرستان ماهنشان در دست امکان سنجی است که با تحقق این پروژه از خروج سالانه ۶۰۰ هزار دلار ارز جلوگیری میشود.