به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی ناحیه صنعتی ششتمد اسفند ۹۷ آغاز شد و طی سالهای گذشته عمده زیرساخت های لازم آن شامل عملیات تسطیح زمین و نصب تیرهای برق اجرا شده است و مشکل کنونی زیرساختی آن مربوط به آب است.
اکنون، خامفروشی یکی از معضلات جدی تولیدکنندگان شهرستان ششتمد است که سبب شده تا بهره برداران این منطقه از ارزش افزوده حاصل از فرآوری محصولات تولیدی خود محروم بمانند، از این رو سرمایه گذاری در حوزه صنایع فرآوری در بخشهای مختلف کشاورزی، دامپروری و صنعت ضرورتی برای توسعه اقتصادی و رونق اشتغال این شهرستان نوپا محسوب می شود.
راهاندازی ناحیه صنعتی خلاهای توسعه ششتمد را برطرف می کند
شهرستان ششتمد با وجود ظرفیت های فراوان در بخش های صنعت، معدن، کشاورزی، دام و طیور، تاکنون مکان مناسبی برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری در عرصه فعالیت های تولیدی نداشته است که با فعال شدن ناحیه صنعتی، تحول چشمگیری در توسعه اقتصادی این منطقه ایجاد می شود.
یک فعال اجتماعی و رسانهای شهر ششتمد به خبرنگار ایرنا گفت: شهرستان ششتمد یکی از قطبهای بزرگ معدنی و همچنین تولید خشکبار از جمله آلو، گردو، بادام و زعفران خراسان رضوی به شمار می رود که جای صنایع فرآوری این محصولات خالی است.
مهدی حسینپور افزود: با وجود ظرفیت های مختلف اقتصادی ششتمد، به حوزه صنعت این شهرستان کمتوجهی شده است که راه اندازی ناحیه صنعتی ششتمد، می تواند شرایط مطلوبی را برای سرمایه گذاری و شتاب اقتصادی منطقه فراهم آورد.
وی اظهار داشت: ناحیه صنعتی ششتمد در موقعیت جغرافیایی مناسب و در مجاورت جاده سبزوار- بردسکن قرار دارد که نویدبخش توسعه اقتصادی این منطقه است، لذا انتظار می رود با توجه به چشم انتظاری سرمایه گذاران و نیز بیکاری جوانان، فرایند واگذاری زمین به فعالان کسب و کار و کارآفرینان تسریع و تسهیل شود.
تکمیل زیرساخت های ناحیه صنعتی ششتمد در مرحله پایانی
اجرای زیرساخت های ناحیه صنعتی ششتمد عملیاتی شده است و متقاضیان زیادی در بخش های مختلف اعلام آمادگی کرده اند که به محض واگذاری زمین ها، فرایند سرمایه گذاری در منطقه آغاز می شود.
فرماندار ششتمد به خبرنگار ایرنا گفت: از عوامل مهم توسعه شهرستان و رونق اشتغال، جذب سرمایه گذاران است که تحقق این رخداد از طریق ناحیه صنعتی در دست اقدام است.
محمد کلاته افزود: در سالهای گذشته تلاش زیادی برای تامین زیرساخت های آب، برق و ایجاد امکانات لازم در ناحیه صنعتی برای استقرار سرمایهگذاران انجام شده است. هم اینک مشکل اصلی ناحیه صنعتی ششتمد تامین آب آن است که به زودی برطرف می شود.
وی اظهار داشت: تامین آب به عنوان یکی از زیر ساخت های اساسی این ناحیه از ابتدا مورد توجه بوده است و در این راستا یک حلقه چاه در فاصله ۹ کیلومتری ناحیه صنعتی، حفر و تجهیز شده است اما انتقال شبکه هزینه های زیادی به دنبال داشت لذا جابه جایی چاه در دستور کار قرار گرفت.
کلاته افزود: با پیگیری از طریق شرکت شهرک های صنعتی و نهادهای مرتبط، پس از دریافت مجوزهای لازم و رفع ایرادات کمیسیون ها، هفته قبل مجوز حفر چاه جدید و صدور پروانه بهره برداری آن صادر شده است.
اعلام آمادگی سرمایهگذاران برای فعالیت در ششتمد
جذب سرمایه گذار، نخستین مولفه توسعه هر منطقه در بعد صنعتی است و این امر برای شهرستان نوپایی چون ششتمد، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
فرماندار ششتمد گفت: تاکنون ۲۰ سرمایه گذار و کارآفرین برای فعالیت در بخش های صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی خشکبار در ناحیه صنعتی این شهرستان اعلام آمادگی کرده اند.
کلاته افزود: این سرمایه گذاران در انتظار واگذاری زمین هستند که نتیجه اجرای این طرح ها، ایجاد اشتغال و تحول صنعتی منطقه است.
وی ادامه داد: علاوه بر ناحیه صنعتی، اجرای دو طرح سرمایه گذاری در حوزه ریخته گری فولاد و نیز کارخانه سیلیکو منگنز با سرمایه گذاری چینی ها در مرحله پیگیری قرار دارد.
مشوق های مناطق محروم برای سرمایه گذاران در نظر گرفته می شود
با هدف توسعه متوازن و عدالت در توسعه اقتصادی، مشوق هایی برای سرمایه گذاران در مناطق محروم منظور شده است که تخفیف در دریافت زمین و ارائه تسهیلات مناسب برخی از این مشوق ها است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار نیز گفت: شهرستان ششتمد در ردیف مناطق محروم قرار گرفته و مزایای مناطق محروم را نیز دارد از این رو در حوزه واگذاری اراضی و تسهیلات مشوق هایی برای سرمایه گذاران در این منطقه اختصاص می یابد.
محمدرضا پورکاویان افزود: تاکنون سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری در ناحیه صنعتی ششتمد اعلام آمادگی کرده اند که به محض این که شرکت شهرکهای صنعتی آمادگی واگذاری زمین را اعلام نمایند برای متقاضیان مجوزهای لازم صادر خواهد شد.
وی اظهار داشت: با راهاندازی این ناحیه صنعتی در آیندهای نزدیک، بستر کار برای صنعتگران، سرمایهگذاران و کارآفرینانی که تمایل به ایجاد واحد صنعتی در این ناحیه دارند، به خصوص مردم بومی منطقه، فراهم خواهد شد و فرصت اشتغال برای جوانان این منطقه نیز افزایش خواهد یافت.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار ادامه داد: یکی از ظرفیت های ششتمد، وجود تنوع در کانسارها و مواد معدنی است که توسعه صنایع مرتبط و فرآوری مواد معدنی به منظور ایجاد ارزش افزوده، اشتغال و کارآفرینی بالایی را به همراه دارد.
ناحیه صنعتی ششتمد در ۲۴ کیلومتری شهرستان سبزوار حدود ۱۱ هکتار مساحت دارد که مساحت زمین صنعتی و کارگاهی آن حدود هفت هزار متر مربع است که استقرار ۷۲ واحد صنعتی با اشتغال هزار و ۵۰۰ نفر در آن پیش بینی شده است.
ششتمد با وسعت سه هزار و ۷۸۶ کیلومتر مربع، دارای ۲۴ هزار نفر جمعیت است. این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و شامکان، ۴۸ دهیاری و ۵۳ آبادی است.
مرکز شهرستان تازه تاسیس شِشتَمَد در ۲۴۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.