به گزارش ایرنا، امروز دوشنبه که در واقع نخستین روز کاری هفته در انگلیس بشمار میرود، ۶۱ پرواز از فرودگاه هیترو لغو شد. این تصمیم به شلوغی بیش از حد و تکمیل شدن ظرفیت سالن فرودگاه نسبت داده شده است.
مقامات هیترو از شرکتهای هواپیمایی خواستهاند که شمار بیشتری از پروازهای خود را در ایام تابستان لغو کنند. برخی از خطوط هوایی مانند بریتیش ایرویز، لوفتهانزا و ایزیجت هزاران پرواز خود را در ماههای ژوئیه و آگوست لغو کردهاند؛ اما به نظر میرسد که این میزان برای جلوگیری از بروز اختلال کافی نبوده است. «ویز ایر» آخرین شرکتی بود که علیرغم پیشبینی تابستانی پرسود، ۵ درصد از برنامه پروازهای خود را کاهش داده است.
جان هالند-کای، مدیر عامل فرودگاه هیترو گفت: "ما تغییرات برنامه پرواز خطوط هوایی را برای به حداقل رساندن اختلال در سفرهای تابستانی بررسی خواهیم کرد؛ اما از آنها می خواهیم در صورت لزوم اقدامات بیشتری انجام دهند."
دادههای آماری جدید نشان داد که هیترو در سال گذشته رکورد سومین فرودگاه ضعیف این کشور را به لحاظ تاخیر زده است. بر اساس گزارش سازمان هواپیمایی کشوری پروازها در این فرودگاه به طور متوسط ۱۱ دقیقه و ۴۸ ثانیه تاخیر داشته است.
بدترین تاخیر پروازها در فرودگاه بیرمنگام بود، جایی که پروازها به طور متوسط ۱۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه تاخیر داشتند. فرودگاه ساوتهمپتون با ۱۲ دقیقه تاخیر دومین رکورد ضعیف را داشت. اکستر و آبردین هم در رتبه های چهارم و پنجم قرار گرفتند. وقت شناس ترین فرودگاه «ساوتند» بود که پروازهای آن به طور متوسط تنها دو دقیقه و ۴۸ ثانیه تاخیر داشت.
این روزها، بیشتر فرودگاههای انگلیس در نتیجه سیاست تعدیل نیرو در دوران همهگیری کرونا، هم زمان با فرارسیدن تعطیلات تابستانی و اوج مسافرتهای هوایی با اختلالات گستردهای روبروست و هر هفته بسیاری از پروازها لغو میشود.
فرودگاه گاتویک لندن در هفتههای اخیر بیشترین میزان لغو پروازها را تجربه کرده است. فقط در یک هفته تعطیلات عید پاک بالغ بر ۲۰۰ پرواز در این فرودگاه لغو شد و در اثر آن هزاران مسافر سرگردان شدند.
این فرودگاه اعلام کرد که تعداد پروازهای روزانه خود را در ماه های شلوغ تابستان کاهش می دهد. به این ترتیب که از ۹۰۰ پرواز در روز به حدود ۸۲۵ پرواز خواهد رسید.
طبق برآورد صورت گرفته ۴ هزار پرواز در تابستان امسال از فرودگاه گاتویک انگلیس لغو خواهد شد که در نتیجه آن برنامه مسافرتی ۸۰۰ هزار نفر نابود میشود. نشریه انگلیسی سان گزارش داد: مسافران خطوط هوایی چندین ماه است که با اخلال مواجه هستند و اوضاع در ایام تابستان وخیمتر خواهد شد.
کارشناسان میگویند که صنعت هواپیمایی این کشور، پس از رفع محدودیتهای کرونایی، با یک رشد ۴۰ ساله در عرض چهار مواجه بوده است.