تهران - ایرنا - معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۰ درصد مجوز استخدام گروه‌های پزشکی ( ۶۶ هزار نفر) مربوط به پرستاران است و از سازمان استخدامی کشور درخواست داریم سریعتر این مجوز را صادر کند.

عباس عبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: بیش از یک ماه است که پیگیر درخواست مجوز استخدام از سوی سازمان استخدامی کشور هستیم و هنوز این امر محقق نشده و امیدواریم هر چه سریعتر با توجه به نیاز کشور به نیروی انسانی شاغل در مراکز درمانی که کمبود احساس می‌شود، این کار انجام شود.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت حرفه‌ای نیروی پرستار در مراکز درمانی برای رسیدگی و بهبودی بیماران، همه مطالبات پرستاران از جمله وضعیت استخدامی آنها در اولویت قرار دارد و امسال با جذب نیرو تا حدودی کمبودها رفع می‌شود.

عبادی با بیان اینکه بعد از فروکش شدن موج همه‌گیری کرونا، پنج هزار پرستار طرحی شاغل در مراکز درمانی تعدیل نیرو شدند، تصریح کرد: در صورت افزایش موارد بستری ناشی از کرونا در بیمارستان‌ها، برای فعالیت دوباره این پرستاران در مراکز درمانی فراخوان خواهیم داد و اشتغال افرادی که طرح خود را می‌گذرانند نیز تمدید می‌شود.

معاون وزیر بهداشت به اعمال طرح تعرفه‌گذاری پرستاران اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاران که حدود ۱۵ سال پیش تصویب شده بود و اجرا نمی‌شد، در حال انجام است و بسیاری از مشکلات را کاهش داده است.

از ابتدای سال تاکنون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاران که حدود ۱۵ سال پیش تصویب شده بود و اجرا نمی‌شد، در حال انجام است و بسیاری از مشکلات را کاهش داده است

عبادی خاطرنشان کرد: از سال ۹۸ تاکنون ۵۵ هزار نفر از گروه علوم پزشکی را در مراکز درمانی جذب کردیم که ۴۰ درصد آنها پرستاران بوده‌اند.  

براساس گزارش سازمان نظام پرستاری کشور، اکنون حدود ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داریم و این در حالیست که چهار پرستار به ازای هر یک هزار جمعیت و حدود ۶ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در ۲۴ ساعت باید وجود داشته باشد.

۷۰ درصد پست‌های سازمانی پرستاری خالی است و کمبود پرستار در مراکز درمانی بسیار مشهود است و این موضوع به سلامت مردم آسیب می‌زند.

محمد میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری کشور ۱۸ خرداد در نامه‌ای به آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی ضمن قدردانی از حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور از تلاش‌های بی‌شائبه و جانفشانانه پرستاران در دوران جولان کرونا در کشور به تشریح مشکلات و درخواست‌های سپیدپوشان نظام سلامت پرداخت و با اشاره به وعده‌های داده شده در دوران ۲ ساله و ۱۰۰ روزه شیوع کرونا به پرستاران و وضعیت بغرنج استخدامی و رفاهی آنان، خواستار رسیدگی فوری به مشکلات این قشر و جامه عمل پوشاندن قول‌ها و وعده‌ها شد.