شهرکرد-ایرنا- سرپرست دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه دومین همایش ملی آخرین دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم نیمه شهریور امسال به میزبانی این دانشگاه برگزار خواهد شد، گفت: محققان و پژوهشگران علاقه‌مند می‌توانند تا ۱۵مرداد مقالات خود را به دبیرخانه این همایش در دانشگاه شهرکرد ارسال کنند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از دانشگاه شهرکرد، یاسر پیرعلی افزود: تجربه برگزاری نخستین دوره همایش ملی آخرین دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم در سال ۱۴۰۰ در دانشگاه شهرکرد و استقبال محققان و متخصصان از این همایش موجب شد تا برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری دومین دوره این همایش در اواخر تابستان امسال در این دانشگاه انجام شود.

وی تصریح کرد: این همایش علمی در محورهای مهندسی داده شامل چالش‌ها، دستاوردها، کاربردها و فرصت‌های آتی، مهندسی دانش و نقش آن در صنایع مختلف، روش‌ها و محاسبات نرم در آمار، محاسبات نرم‌افزار و کاربردهای آن در علوم و صنایع گوناگون، سیستم‌های هوشمند، شبکه‌های عصبی و یادگیری ماشین و سیستم‌های اطلاعاتی و مهندسی نرم‌افزار برگزار می‌شود.

پیرعلی با بیان اینکه استفاده از علوم داده و نیاز محققان به کاربرد آن‌ها در سال‌های اخیر به دلیل گسترش روزافزون طرح و توسعه در بخش‌های مختلف خدمات، صنعت، کشاورزی و همچنین رشد قابل‌توجه تحقیقات در زمینه‌های مختلف علمی بیشتر شده است، یادآور شد: در دهه اخیر تمرکز بسیاری از تحقیقات در حوزه کامپیوتر در این بخش بوده و به نظر می‌رسد که در سال‌های آتی نیز این روند علمی تحقیقی ادامه داشته باشد.

وی، علوم داده و مهندسی دانش را از مباحثی دانست که نقش به سزایی در رشد و تعالی کسب‌وکارهای متنوع دارد و افزود: آینده‌نگری در بسیاری از کسب‌وکارها و برنامه‌های استراتژیک این بخش، متکی بر دستاوردهای این حوزه پیشرو است.

سرپرست دانشگاه شهرکرد یادآور شد: استفاده از فنون و الگوریتم‌های محاسباتی در تحلیل داده‌ها و استفاده از آن‌ها در کسب‌وکارهای نوین و استارتاپ‌های فناورانه نیز در سال‌های اخیر رشد بسیاری داشته است و امروزه کمتر استارتاپ و کسب‌وکارهای نوآورانه‌ای را می‌توان تعریف کرد که در آن‌ها نقش محاسبات نرم در کنار فرایندها و فناوری‌های نرم‌افزاری پررنگ نباشد.

پیرعلی اظهار داشت: برپایی دومین همایش ملی آخرین دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم فرصتی را فراهم می‌کند تا با مشارکت متخصصان در دانشگاه، زمینه مناسبی برای گردهمایی محققان در این حوزه‌ها ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، دانشگاه شهرکرد با داشتن ۳ پردیس علمی در شهرکرد، فارسان و بروجن، پذیرای بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی است.