تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف امور خیریه از برگزاری ویژه‌برنامه‌ای تحت عنوان «جشن ولایت علوی اکمال دین نبوی» در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه همزمان با دهه ولایت خبر داد.

به گزارش ایرنا از سازمان اوقاف و امور خیریه، نشست تخصصی وعاظ و نخبگان تبلیغی کشور امروز (۲۰ تیر ماه) در آستان مقدس امامزاده صالح (ع) برگزار شد.

حجت‌الاسلام غلامرضا عادل در این نشست گفت: هر سال در آستانه ماه محرم در خدمت عزیزان می‌بودیم؛ این جلسه بهانه‌ای برای یک گفتگوی دو طرفه است؛ امسال در آستانه عید غدیر این مراسم برگزار می‌شود تا جریان غدیر بتواند رنگ و بوی ویژه‌تری داشته باشد.

وی با بیان اینکه در این ایام ویژه‌برنامه‌ای تحت عنوان «جشن ولایت علوی اکمال دین نبوی» در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار می‌شود، تصریح کرد: در روز نخست این ویژه‌برنامه، دعای عرفه در بیش از ۵۰۰ بقعه متبرکه امامزاده برگزار شد؛ همچنین نماز عید قربان در ۲۰۰ بقعه متبرکه و امامزاده اقامه شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف امور خیریه افزود: در حوزه تبلیغ در اداره کل اعزام مبلغ، ۴ هزار پرونده مبلغ فعال داریم که ۲ هزار و ۵۰۰ پرونده تکمیل شده است؛ همچنین برنامه‌های آموزشی و توجیهی برای این مبلغان برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام عادل با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ای برای حمایت از روحانیون مستقر در روستاها منعقد شده و ۸۵۰ نفر از روحانیون ماهیانه تحت پوشش سازمان اوقاف و امور خیریه هستند، گفت: اعزام مبلغ به‌صورت مناسبتی به امامزادگان و بقاع متبرکه انجام می‌شود؛ همچنین اعزام مبلغ به مناطق محروم را در دستور کار قرار داده‌ایم؛ در ایام فاطمیه یک هزار و ۵۰۰ و در ایام دهه اول محرم ۳ هزار مبلغ اعزام شده است.

وی با اشاره به اینکه طی تفاهم‌نامه‌ای با بنیاد دعبل ۵۵۰ نفر از مادحین معسر تحت حمایت سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دارند، یادآور شد: یک تفاهم‌نامه بین سازمان اوقاف و حوزه علمیه منعقد شده که در قالب اطعام طلاب به‌صورت ماهیانه مساعدت انجام می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به کمک‌های این سازمان به هیئات مختلف از جمله هیئات شاخص کشور، افزود: هرساله در آستانه ماه محرم برای حمایت‌های مختلف از هیئات کشور طرح «شمیم حسینی» برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام عادل با اشاره به اینکه طرح «نشاط معنوی» در یک هزار و ۲۵۳ بقعه متبرکه و امامزاده در حال برگزاری است، گفت: طرح «ضیافت الهی» در ماه مبارک رمضان در یک هزار و ۲۷۳ بقعه متبرکه برگزار شد.

وی با بیان اینکه ۳۱۳ موکب از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در اربعین به زائرین خدمات ارائه خواهند داد، یادآور شد: طرح «شمیم خدمت» با موضوع اشتغال‌زایی از اقدامات مفید سازمان اوقاف و امور خیریه بوده است؛ در این طرح سال گذشته ۱۲ هزار نفر آموزش دیدند که بسیاری از آنها زنان سرپرست خانوار بودند و این مسیر برای آنها باز شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان به اجرای طرح «قرار دوازدهم» در روز دوازدهم هر ماه اشاره کرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این نشست با اشاره به ضرورت بحث‌های مفهومی، اظهار کرد: بقاع متبرکه و امامزادگان فضاهای کالبدی بوده که پرچمدار ولایت و امامت در جمهوری اسلامی ایران هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی با تشکر از مبلغین برای حضور در این نشست، افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی مشاهده می‌کردم که چگونه با امام راحل مقابله می‌کردند؛ امام خمینی (ره) تعلیم و تربیت یافته حوزه علمیه و مکتب اهل‌بیت (ع) بودند.

وی با اشاره به پیشرفت‌های انقلاب اسلامی ایران طی ۴۳ سال اخیر، گفت: تفکر اسلام ناب در حال پیشرفت شگرفی است؛ امام خمینی (ره) پرچمدار وحدت شدند؛ جهاد تبیین دفاع از انقلاب اسلامی را لازم دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی با اشاره به اینکه روحانیت ابتدا باید انقلاب اسلامی را بشناسد و بداند کجا قرار گرفته است، تاکید کرد: جهاد تبیین، شناسایی مواضع انقلاب اسلامی است؛ امروز اگر از امر ولایت فقیه دفاع بکنیم از ولایت امیرالمومنین علی (ع) دفاع کرده‌ایم.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران پدیده‌ای حی و زنده است؛ باید کمک کنیم تا ایرادات را رفع کنیم؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر فعالیت‌های دانش‌بنیان تاکید دارند بنابراین تولید دانش‌بنیان باید در درون کشور شکل بگیرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به گسترش انقلاب اسلامی در سرتاسر جهان، گفت: دشمن می‌خواهد در افکار و قوه تشخیص دخالت کند؛ انقلاب اسلامی ایران چتر تقریب را باز کرده و همه را جذب می‌کند؛ ما وظیفه تقریب با پرچم اهل‌بیت (ع) و امام علی (ع) را داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی در ادامه درباره فعالیت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: فعالیت‌های این سازمان به دو بخش موقوفات و بقاع متبرکه تقسیم می‌شود؛ مدیریت تمام بقاع متبرکه به استثنای آستان قدس رضوی، حرم حضرت معصومه (س)، حرم حضرت شاهچراغ (ع) و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) بر عهده سازمان اوقاف که اداره آن به هیئت امنا واگذار شده است؛ این ظرفیتی بی بدیل است؛ ما برخی بقاع متبرکه مثل امامزاده صالح (ع) و امامزاده عبدالله (ع) شهرری را نظام الگویی برای دیگر بقاع قرار داده‌ایم.

وی تاکید کرد: پرچم فرهنگی و اجتماعی بقاع متبرکه و امامزادگان باید هر روز بلندتر شود و این همان مسیر غدیر است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فعالیت‌های این سازمان در زمینه دانش‌بنیان، خاطرنشان کرد: سه گذاره حفظ موقوفات، افزایش منافع و نیات واقفین برای سازمان اوقاف و امور خیریه مهم است.

در ابتدای این نشست، وعاظ حاضر به بیان نکاتی در خصوص ضرورت تبلیغ و ترویج واقعه غدیر پرداختند.