به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، در این بیانیه آمده است: پیش از نشست روسای جمهور دو کشور که قرار است به زودی برگزار شود، پوتین و اردوغان روز دوشنبه در مورد طیف وسیعی از موضوعات دوجانبه گفتوگو کردند.
این بیانیه افزود: این گفت وگو بر تلاشهای بیشتر برای احیای همکاریهای اقتصادی، از جمله اقدامات برای بهبود چارچوب قانونی، تقویت تجارت و استفاده از ارزهای ملی در مبادلات بانکی و تجاری و همچنین بر ادامه صادرات بدون مانع انرژی روسیه متمرکز شد.
روسای جمهور دو کشور همچنین توافق کردند که ارتباط نزدیک میان کمیسیون مشترک روسیه و ترکیه و مقامات مربوطه را حفظ کنند.
به گزارش ایرنا، ترکیه در تلاش است تا به صادرات غلات اوکراین و کود شیمیایی روسیه کمک کند.
رجب طیب اردوغان در ماه خرداد اعلام کرده بود که با ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی درباره ایجاد کریدور صادرات غلات گفتوگو میکند.
رسانههای ترکیه ماه گذشته گزارش دادند که ایجاد یک مرکز در استانبول با حضور نمایندگانی از روسیه، اوکراین و سازمان ملل در حال بررسی است تا بتواند راهحلی برای برونرفت از بحران مواد غذایی باشد.
به گفته مقامات ترکیه، قرار است با اجرای این طرح امکان صادرات حدود ۲۰ میلیون تن غلات به بازارهای جهانی فراهم شود.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز پیشتر گفته بود: آنکارا آماده همکاری با همه کشورها در زمینه ایجاد یک کریدور امنیتی برای صادرات غلات اوکراین به بازارهای جهانی از طریق دریاست.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی روسیه که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.