اراک - ایرنا - رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: شمار جان باختگان ناشی از غرق شدگی این استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافت.

دکتر«محمد پروهان» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: با گذشت چهار ماه از سال و آغاز فصل گرم و استقبال مردم به خصوص جوانان از حضور در مناطق گردشگری به خصوص سدها و رودخانه ها، آمارها نشان می‌دهد موارد غرق شدگی در استان ۲ برابر افزایش یافته که نیاز است خانواده ها نظارت بیشتری بر فعالیت فرزندان خود داشته باشند.

وی اظهار داشت: افزایش ۲ برابری جان باختگان غرق شدگی زنگ خطری را به صدا درآورده که نیاز است مسئولان و خانواده ها، توجه و نظارت بیشتری بر چگونگی تفریح جوانان و نوجوانان خود داشته باشند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: افراد غرق شده در سال جاری جوانان و نوجوانان در رده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال هستند که در سدهای استان اقدام به شنا کرده و به علت نداشتن مهارت در شنا، جان باخته‌اند.

دکتر پروهان افزود: به مردم و خانواده‌ها توصیه می‌شود از شنا در محل‌هایی که با تابلو «شنا ممنوع» معرفی شده است و عمق نامشخصی دارند خودداری کنند و فقط در محل‌های مجاز مانند استخر با حضور غریق نجات که امکان امدادرسانی است از این تفریح مفرح لذت ببرند.

وی اظهار داشت: نامشخص بودن عمق آب در برخی کانال، سدها و آبگیرها حتی برای افراد ماهر در فن شنا خطرناک است و نباید جوانان و نوجوانان با ریسک جان خود را به خطر اندازند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: برای کاهش آمار غرق شدگان لازم است برنامه تدوین شود و حصارکشی کانال‌ها، سدها و نصب تابلو شنا ممنوع مدنظر قرار گیرد.

دکترپروهان افزود: وزارت نیرو و شهرداری‌ها می‌توانند با در اختیار قرار دادن امکانات شنا، در این زمینه کمک بسیاری کنند و می‌توان با استقرار نیروهای سیار در کنار رودخانه‌ها و هشدار به خانواده‌ها آمار غرق شدگی را کاهش داد.

استان مرکزی دارای ۳۱ پایگاه اورژانس ۱۱۵ شهری، ۳۷ پایگاه اورژانس ۱۱۵ جاده‌ای، یک پایگاه اورژانس هوایی و پنج پایگاه اورژانس موتوری و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس است.