بهگزارش روز سه شنبه روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد،رییس گروه موزههای این ادارهکل گفت: این رویداد در ۲ مکان بافت تاریخی شهر یزد برگزار می شود.
الهه الوندیان با اشاره به این موضوع که رویداد خشتانه تجربه عملی خشت زدن را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است ادامه داد: روند اجرایی این جشنواره به این شکل است که ابتدا شرکتکنندگان بامطالعه پوستری از چهار دیدگاه اقتصادی، فرهنگی و هنری، روانشناسی و معماری، اطلاعاتی در مورد خشت کسب کنند و سپس با گل و قالب خشتزنی، این فرصت در اختیار مردم قرار می گیرد تا با کمک استادکاران، با نحوهی خشتزنی و به عمل آوردن گل برای خشتزنی آشنا شوند.
وی جشنواره خشتزنی را یک رویداد تجربه محور دانست و گفت: ازآنجاییکه عمده مصالح بهکاررفته در بافت تاریخی یزد، خشت است، بازدیدکنندگان با شرکت در این رویداد با این نوع مصالح و مواد بهکاررفته در خشت آشنامی شوند.
جشنواره خشتانه همزمان با جشنواره تابستانی یزد برگزار می شود در راستای این جشنواره ۶۳ عنوان برنامه طراحی شده است .
به گزارش ایرنا، جشنواره خشتانه در قالب جشنواره تابستانه یزد برگزار می شود این جشنواره از ۱۹ تا ۳۱ تیرماه در حال برگزاری است و در این مدت ۶۳ عنوان برنامه اجرا می شود.
برگزاری شب های فرهنگی، اجرای جشنهای خیابانی، برپایی جشنواره خوراک ایرانی و قصه گویی، نور افشانی، تور قنات گردی، برگزاری مسابقات خانواده محور و کودک، مسابقات دوچرخه سواری، رژه خودروهای کلاسیک، جشن ساعت ثبت جهانی یزد در یونسکو و شاد پیمایی در محدوده بافت تاریخی از جمله برنامه های این جشن است.
کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسید.
بافت تاریخی یزد به مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید و تهیه اسناد و مدارک اولیه پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد از سال ۱۳۸۹ در دستور کار قرار گرفت و پیگیری های جدی برای ثبت جهانی آن از سال ۱۳۹۴ با ارسال پرونده به یونسکو شکل رسمی به خود گرفت.
در این سال، محدوده بافت تاریخی شهر یزد برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد تا به عنوان نخستین بافت تاریخی زنده یک شهر از سوی جمهوری اسلامی ایران به دنیا معرفی شود.
یونسکو، شهر یزد را منحصر به فرد، استثنایی و نمایانگر یک سنت فرهنگی و تمدنی ارزشمند معرفی کرد که نمونه برجستهای از محل زندگی سنتی انسان در قالب یک فرهنگ هماهنگ و همسو و تعاملگونه با محیط زیست است که تحت تأثیر تغییرات غیرقابل بازگشت و آسیبپذیر است و مردمان این دیار به خوبی در طول قرنها همسو با طبیعت، زندگی کرده و فرهنگی غنی و پایدار را پدید آوردهاند.