حسینعلی شهریاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: با توجه به اینکه همه ساله تعداد قابل توجهی از ایرانیان و افراد دیگری از کشورهای اسلامی در روز اربعین به عتبات عالیات مشرف می شوند، ممکن است نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی داشته باشند.
وی اظهار داشت: به همین منظور برای هماهنگی های بین بخشی با نهادهای مردمی، هلال احمر، اوقاف، اماکن متبرکه و غیره در جهت پوشش وسیع در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران، مجمع خیرین سلامت کشور تصمیم گیرد همایش یکروزه خدمات سلامت در زیارت اربعین را برای نخستین بار برگزار کند تا خدمات بهتری در اربعین ارایه شود.
شهریاری، تقویت هماهنگی بین بخشی و انسجام و هم افزایی میان گروههای ارایه کننده خدمات سلامت، بایدها و نبایدهای خدمت سلامت در اربعین حسینی، دستیابی به راهکارها مواجه با نقاط بحرانی حوزه سلامت، هماهنگی و بهینه کردن منابع انسانی و مالی ارایه دهنده خدمات سلامت و تقویت مشارکت های مردمی در ارایه خدمت را از محورهای این همایش بیان کرد.
وی تاکید کرد: تیم های پزشکی نیز برای حضور و استقرار در مسیرهای زائران هماهنگ شده تا در صورت نیاز خدمات به آنها ارایه دهند.
به گفته رئیس مجمع خیرین سلامت کشور، سعی می کنیم برای این کار بزرگ و خیر، از نیروهای مردمی نیز استفاده کنیم تا خدمات مناسبی در شان زائران ارایه شود.
به گزارش ایرنا، طبق تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ۲۶شهریور مصادف با اربعین حسینی است ولی کاروان های اربعین حسینی از اول ماه صفر حرکت تدریجی خود را به سمت مرزهای چهارگانه آغاز می کنند و در چند روز مانده به روز اربعین به اوج خود می رسد.
اربعیین ۱۳۹۸ در مجموع یک میلیون زائر از مرزهای شلمچه و چذابه راهی شهرهای مقدس عراق شدند که این تعداد حدود ۳۵۰هزار زائر از چذابه و ۶۵۰هزار زائر از مرز بین المللی شلمچه در ۱۵ کیلومتری غرب خرمشهر راهی شهرهای مقدس عراق شدند.
در ۲ سال اخیر به علت همه گیری ویروس کرونا، زائران اربعین حسینی موفق به حضور در کنگره جهانی اربعین در کربلای معلا نشدند.