به گزارش خبرنگار ایرنا، خلیل قاسملو روز سه شنبه در نشست مطالبه گری با موضوع اقتصاد و معیشت مردم که با حضور خبرنگاران استان برگزار شد، ابراز امیدواری کرد، با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در استان شاهد رشد و توسعه استان طی سال های آتی باشیم.
این مسوول با اشاره به کارهای انجام گرفته در حوزه های مختلف اقتصادی استان اضافه کرد: متاسفانه از شاخص توزیع درآمد از سال ۹۹ تاکنون، چیزی منتشر نشده است و در واقع همان آمار قبلی را شامل می شود که وضعیت خوبی را در استان نداشتیم، بطوری که در حوزه روستایی رتبه ۲۵ و شهری رتبه ۲۷ کشوری را داریم.
وی با اشاره به اینکه افزایش تولید در کشور را رشد اقتصادی می نامند، اظهار داشت: اگر رشد اقتصادی کشور و استان در سال ۱۴۰۰ را نسبت به سال ۹۹ بسنجیم، در کشور با نفت ۴.۳ درصد و بدون نفت حدود ۳.۵ درصد رشد داشته ایم.
قاسملو افزود: بعد از ۲ سال رشد منفی در سال ۹۷، این میزان ۱۰.۵ درصد در استان و ۲.۷ درصد در سال ۹۸ بود و خوشبختانه در سال ۹۹ و با وجود کرونا رشد ۱.۲ درصدی را در استان شاهد بودیم که این رقم سال گذشته به ۳.۶ درصد رسید.
وی با بیان اینکه در کشور نیز سال ۹۷ رشد منفی ۴.۷ درصدی و سال ۹۸، ۶.۳ درصدی بود اضافه کرد: حجم اقتصاد وقتی منفی می شود، درصدها کوچکتر می شود که این میزان در سال ۹۹، وارد رشد مثبت شده و یک درصد است.
معاون امور اقتصادی استانداری زنجان ادامه داد: اقتصاد استان در بین اقتصاد استان های کشور به لحاظ حجم، بر حسب قیمت های ثابت رتبه ۲۳ کشوری و بر حسب قیمت های جاری نیز در رتبه ۲۴ است.
وی با اشاره به اینکه اگر ارزش تولید را تقسیم بر جمعیت کنیم، استان زنجان در جایگاه ۱۶ کشوری قرار می گیرد، گفت: درآمد سرانه استان حدود ۹۰ درصد میزان متوسط کشوری است.
قاسملو خاطرنشان کرد: امسال رشد اقتصادی که برای این استان در نظر گرفته شده است ۸.۷ درصد است که بر اساس بر آوردهایی که سال گذشته انجام گرفته است در صورتی که اگر با روند گذشته حرکت کنیم، به حدود ۳.۷۸ درصد رشد خواهیم رسید.