لندن – ایرنا – وزارت دفاع انگلیس، رسانه دولتی این کشور را متهم کرد که با پخش مستند موسوم به «جوخه‌های مرگ» درباره عملیات سرویس هوایی ویژه انگلیس در افغانستان، جان سربازان این کشور را به خطر می‌اندازد.

این مستند یک ساعته که ساعاتی دیگر در شبکه بی‌بی‌سی پخش خواهد شد، این سوال را مطرح می‌کند که آیا در حملات شبانه نیروهای ویژه انگلیس در افغانستان جنایت جنگی رخ داده است؟

به گزارش ایرنا از روزنامه دیلی تلگراف، برخی شاهدان در این مستند عنوان کرده‌اند که "افغان های غیرمسلح را دیده اند که با بی‌رحمی توسط نیروهای سرویس هوایی ویژه انگلیس کشته می شوند". این درحالیست که برخی سربازان انگلیسی فاش کرده‌اند از تبعات این عمل که گفته می شود توسط فرماندهان "لاپوشانی" شده، آگاه بودند.

شب گذشته وزارت دفاع انگلیس ادعا کرد که این مستند کارکنان این وزارتخانه را در معرض خطر قرار می‌دهد. این وزارت‌خانه مدعی شد مرگ مشکوک افغان‌هایی که توسط نیروهای انگلیسی اسیر شده‌اند به درستی بررسی شده است.  اما شواهد نشان می‌دهد که سرویس هوایی ویژه انگلیس مانع از انجام تحقیقات توسط دیده‌بان نظامی این کشور شده است.

مستند بی‌بی‌سی عنوان می‌کند که سرویس هوایی ویژه انگلیس به طور مکرر، مردان غیرمسلح را در شرایط مشکوک به ضرب گلوله کشته است. در این مستند نشان می دهد که یک فرمانده سابق سرویس هوایی ویژه انگلیس که بعداً به درجه ژنرال ارتقاء یافت، نتوانست شواهد مهمی را برای تحقیق در مورد یک فقره قتل فاش کند.

یکی از سربازان که نخواست نامش فاش شود، توضیح داد: «قتل های غیرقانونی بخشی از کار ما بود و بله، تاکتیک ها وحشتناک بود. اما دستگیری آنها (طالبان) کار بیهوده‌ای بود، زیرا چند روز بعد آزاد می‌شدند. بنابراین برای من، هدف وسیله را توجیه ‌می‌کرد.»

این درحالیست که دیگر سربازان در این مستند عنوان کرده‌اند برای آن‌ها تیراندازی عمدی به افغان‌های ناشناس توجیه پذیر نبود.

در ماه مارس گذشته، دادگاه عالی انگلیس، وزارت دفاع این کشور را به دلیل تاخیرهای مکرر در افشای اسناد محکوم کرد. جاستیس سویفت، قاضی دادگاه مقام های دولت را به دلیل این تاخیر مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت که وزارت دفاع نگرش شیطانی به همکاری با سیستم قضایی دارد.

این مستند در حالی پخش خواهد شد که مجلس عوام انگلیس اخیرا گزارش تحقیق و تفحص از چگونگی خروج نظامیان این کشور از افغانستان را منتشر کرده و گفته است که خروج توام با هرج و مرج نظامیان انگلیس از افغانستان به دنبال ناکامی در رهبری، برنامه‌ریزی و عدم آمادگی مقام های ارشد نظامی و سیاسی این کشور رخ داده است.

در این گزارش خروج نظامیان انگلیس از افغانستان خیانت خوانده و تاکید شده است که در سالهای آینده این اقدام به منافع کشور آسیب می‌زند.