گنبدکاووس - ایرنا - نهمین کنفرانس مهندسی و فیزیک پلاسمای ایران با هدف تبادل آخرین دستاوردها و یافته‌های علمی در زمینه پلاسما و کابردهای آن با مشارکت حضوری و وبیناری (ویدئو کنفرانس) صاحبان مقالات ارسالی به دبیرخانه این رخداد علمی به میزبانی دانشگاه دولتی گنبدکاووس آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس این کنفرانس علمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه نامگذاری جهانی امسال به‌عنوان سال "علوم پایه"، دانشگاه گنبدکاووس برای ارج نهادن به بخش از علوم اقدام به برگزاری این رخداد علمی با فراخوان مقالات توسط کارشناسان و متخصصان حوزه فیزیک و مهندسی پلاسما کرد تا ضمن تبادل آخرین دستاوردها و یافته‌های علمی شان، سهمی در رشد و اعتلای منطقه و در نهایت کشور داشته باشد. 

مصطفی مهدی پور افزود: پس از اعلام فراخوان ۱۴۷ مقاله از استادان و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به دبیرخانه این کنفرانس ۲ روزه ارسال شد که پس از داوری و ارزیابی ۱۰ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۱۸ مقاله به صورت پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.

به گفته وی، دانشگاه‌های شهید بهشتی، صنعتی امیر کبیر، علم و صنعت ایران، تبریز، مازندران، صنعتی سهند و سازمان انرژی اتمی از مهمترین مراکر آموزش عالی ارسال کننده مقاله به این رخداد علمی هستند.

رییس نهمین کنفرانس مهندسی و فیزیک پلاسمای ایران همچنین ادامه داد: باتوجه به راهبرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص ارتباط با اساتید و مراکز علمی و پژوهشی دانشگاه‌های خارج از کشور، در این کنفرانس از سه سخنران خارجی نیز دعوت شده تا سخنرانی داشته باشند.

مهدی پور گفت: این سخنرانان از کشور آلمان (پروفسور Holger Kersten)، مجارستان (دکتر Prashant Kumar Singh) و هند (دکتر Amar Prasad Misra) هستند.

دانشگاه گنبدکاووس به عنوان تنها مرکز آموزش عالی دولتی درشرق استان گلستان است که چهار دانشکده "علوم انسانی، مهندسی و فنی، علوم پایه و منابع طبیعی و کشاورزی" با حدود چهار هزار دانشجو و ۱۴۰ عضو هیات علمی دارد.

گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ گلستان است.