به گزارش ایرنا، این همایش روز چهارشنبه با همکاری اداره کل محیط زیست استان کردستان و به منظور ترویج و اشاعه فرهنگ پسماند صفر و کاهش مصرف پلاستیک با مشارکت تشکلهای مردم نهاد محیط زیستی، در محل تالار دکتر شاهویی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان برگزار شد.
مدیر مرکز ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه کردستان در این همایش اظهار داشت: شبکه ملی جامعه و دانشگاه، دارای سه کارگروه و ۹ کمیته است که یکی از این کمیتهها محیط زیست و منابع طبیعی است.
امیر رشیدی با اشاره به اینکه کمیتههای این شبکه شامل افراد نخبه هستند، افزود: اعضای هیأت علمی مدیران اجرایی اعضای سمنها و افرادی هستند که دغدغههای محیط زیستی دارند و چالشهای مهم منطقه را بررسی کرده و نتایج آن را در اختیار مدیران اجرایی قرار میدهند تا سیاستگذاریهای مهمی را اتخاذ کنند.
وی اضافه کرد: آمارهای تولید زباله نگرانکننده است به عنوان مثال، روزانه حدود چهار میلیون تن زباله در کره زمین تولید میشود که بخش زیادی از آن پلاستیک بوده و هر سال چهار میلیارد کیسه پلاستیکی در محیط زیست رها میشود.
در ادامه این همایش رییس اداره آموزش و مشارکتهای مردمی حفاظت محیط زیست کردستان هم گفت: متاسفانه ایران بین ۱۰ کشور پرمصرف پلاستیک در جهان جای گرفته و هر شهروند ایرانی روزانه سه نایلون پلاستیکی را وارد چرخه محیط زیست میکند.
امیر حشمتی افزود: آلودگی میکروپلاستیکها به گوشه و کنار جهان از قله کوه اورست گرفته تا عمیقترین و تاریکترین بخش اقیانوسها سرایت کرده و انسانها این ذرات ریزپلاستیکی را با آب، غذا و حتی تنفس وارد بدن خود میکنند.
وی ادامه داد: شناخت محیط زیست، انواع آلودگیهای محیط زیست، شناخت حیات وحش، مصرف بهینه آب و منابع انرژی، تفکیک زباله و فرهنگ استفاده از کیسههای پارچهای از جمله مواردی است که سعی داریم در مدارس به دانشآموزان تدریس کنیم.
حشمتی یادآور شد: در طول ۵۰ سال اخیر استفاده از محصولات پلاستیک در بستهبندی انواع مواد غذایی و نوشیدنیها و یا ظروف یکبار مصرف افزایش چشمگیری داشته به طوری که عصر حاضر را عصر پلاستیک نامیدهاند.
رییس اداره آموزش و مشارکت های مردمی حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به خطرات استفاده از کیسههای نایلونی در نانواییها، گفت: تولید مواد مونومر در کیسههای پلاستیکی و تماس با نان باعث ایجاد بیماریهای ریوی و اختلالات گوارشی شده و نظم سیستمهای عملکردی بدن افراد را مختل میکند که بهتر است بجای کیسه پلاستیکی از پارچههای ساده، بدون رنگ و طرح استفاده شود.
حشمتی افزود: کیسههای پارچهای با طرحهای زیستمحیطی توسط کارشناسان محیطزیست، رایگان به صورت آزمایشی و مقدماتی در نانواییهای شهرهای سنندج، مریوان، سقز، قروه، سروآباد و دیواندره توزیع شده و امیدواریم این اجرای طرح منتج به ارتقای کیفیت نان، افزایش ایمنی و سلامت شهروندان شود.
به منظور فرهنگ سازی و ارتقا سطح دانش شهروندان در زمینه مضرات استفاده از کیسههای نایلونی، ۲۱ تیر ماه از سوی طرفداران محیط زیست روز بدون کیسه نایلکس نامگذاری شده است.