به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر مشهود تقیلو روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان تاکید کرد: بی توجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق نکردن دُز چهارم واکسن کرونا عواقب ناخوشایندی را به دنبا خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در موج ششم کرونا، اومیکرون با سویه های جدید یک و ۲ خودنمایی میکرد که در مقایسه با سویه های قبلتر آن قدرت سرایت بالایی داشت، اظهار داشت: با همکاری عموم مردم، اطلاع رسانی رسانه های جمعی و حساسیت خوبی که ایجاد شد، ۵۲.۵ درصد زنجانی دز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند.
این مسوول با بیان اینکه بالای ۹۴.۵ درصد از زنجانی دُز اول و ۸۷.۵ درصد نیز دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند، ادامه داد: بر این اساس موج ششم کرونا در استان با عوارض و آسیب کمتری سپری شد، اما هم اکنون سویههای جدید BA.۴ و BA.۵ عنوان شده که در زمان حاضر غرب اروپا و بسیاری از کشورها را دربر گرفته و نگرانی هایی را ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه BA.۵ سویه غالب در ایران اعلام شده که مبتلایان جدید به این نوع بیماری کووید -۱۹ بیشتر تب، گلو درد و اختلال در حس بویایی و چشایی را تجربه میکنند اظهار داشت: علاوه بر این سویههای BA.۴ و BA.۵ جهشهایی دارد که باعث میشود تطابق ویروس با دستگاه تنفسی تحتانی بیشتر باشد، بنابراین خطر بروز مشکلات ریوی را افزایش میدهد و موجب میشود علائم بیماری جدیتر شود.
به گفته این مسوول، در صورتی که افراد واکسن کرونا را دریافت کرده باشند و اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند، خطر بروز بیماری کووید -۱۹ ناشی از سویههای جدید کاهش پیدا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان آگاهی عموم از سویه های جدید به ویژه متولیان امر را در پیشگیری و کنترل این سویههای جدید بسیار مهم عنوان کرد و گفت: رسانه های گروهی استان در خصوص جریان سازی و آگاه بخش در خصوص سویه جدید نقش مهمی بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه عموم مردم در پیک قبلی تصور کردند که دیگر سویه های جدید چندان کشنده نیست و نباید به پروتکل ها پایبند بود، اضافه کرد: واکسیناسیون موجب شد تا عوارض سویه قبلی در گروههای هدف و عموم مردم کاهش یابد و هم اکنون این سویه های جدید نیز می تواند در صورت بی توجهی، افراد را گرفتار کند و عوارض ناخوشایندی داشته باشد.
تقیلو با اشاره به اینکه در زمان حاضر شمار بستری های کرونایی در بیمارستانی های زنجان به ۲۱ نفر رسیده است، افزود: این در حالی است که این تعداد در چند روز گذشته ۱۱ نفر بود و اکنون ۲ برابر شده است.
وی با اشاره به اینکه بستری های جدید کرونایی در ۲۴ ساعته نیز ۱۲ نفر بوده است، که قبل از آن ۶ نفر بود و این میزان نیز ۲ برابر شده است، اظهار داشت: تعداد موارد سرپایی نیز به ۳۶ نفر رسیده است و این موضوع نشان می دهد زودتر از آنچه تصور می کنیم موارد سویه های جدید در حال افزایش است.
تقیلو خاطرنشان کرد: هم اکنون شیوع موج هفتم در استان زنجان آغاز شده است و شاهد افزایش موارد سرپایی بیماری کرونا هستیم که درصد موارد مثبت PCR، نشانه گردش ویروس کرونا بوده که این روند در هفته سوم تیرماه در حال افزایش است.