مدیر پایگاه ملی مزار شیخ احمد جام در حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا گفت: نخستین همایش بینالمللی شیخ الاسلام احمد جام در بزرگداشت این شخصیت پرآوازه در روزهای ۲۲ و ۲۳ تیرماه برگزار میشود.
وی محورهای این همایش را "تاثیر آموزههای قرآن و حدیث در آثار شیخ جام، تاثیر اندیشههای شیخ جام در آسیای میانه و شبه قاره هند، سیمای شیخ جام در آثار و مقامات، پارسی نویسی شیخ جام و چشم اندازهای نثر وی، نسخه شناسی آثار شیخ جام، بررسی و تحلیل اشعار شیخ جام، آثار خانقاهی و خاندانی شیخ جام در طول تاریخ و جایگاه مجموعه معماری آرامگاهی شیخ جام در معماری عرفانی" برشمرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت جام نیز با بیان اینکه ۱۵۶ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که ۳۱ عنوان آن خارجی است و از مجموع مقالات رسیده ۵۰ مقاله برگزیده و چاپ خواهد شد، ادامه داد: مهمانان خارجی صاحب مقاله شرکت کننده از کشورهای بنگلادش، هند، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان، گرجستان، آذربایجان، ترکیه، سوییس، پاکستان و عراق هستند.
صابر مقدم اظهار کرد: برگزاری همایش بین المللی هزاره شیخ احمد جام، دستاوردهای ملی و منطقهای به همراه خواهد داشت.
وی برگزاری این همایش را دارنده پیام بزرگی برای زبان فارسی دانست و گفت: هزارمین سال تولد احمد جامی، فرصت تاریخی و استثنایی برای جذب گردشگر است و به این بهانه ظرفیتهای شهرستان به کشور و خارج از مرزها معرفی میشود.
«شیخ احمدجام» از عرفای قرن پنجم و ششم و مولف ۱۴ جلد کتاب است؛ شیخ احمد در سال ۴۴۰ در کاشمر متولد شد و تا ۲۲ سالگی هیچ رابطهای با دین نداشت اما با یک اتفاق توبه کرد و ۱۸ سال در کوههای "نامق" و تربت جام به تزکیه نفس پرداخت. شیخ احمد جام در این مدت مطالعه در حوزه بزرگان دین را شروع کرد و با استفاده از آیات و روایات به تالیفات متعددی پرداخت.
شهرستان تربت جام دارای ۱۲۶ شاعر، نام آور و دانشمند جهانی صاحب اثر است.