تهران- ایرنا- در دیدار مسئولان بعثه های حج ایران و عراق دو طرف با استقبال از توسعه سطح مناسبات، اعلام کردند که یادداشت تفاهم همکاری فی مابین امضاء خواهد شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سامی مسعودی رئیس شورایعالی حج و عمره عراق و هیئت همراه سه شنبه شب (۲۱ تیرماه) با حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در مکه مکرمه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار دو طرف درباره روند اعزام و حضور زائران ایرانی و عراقی در حج امسال تبادل نظر کرده و تشکیل کارگروه های مشترک برای رایزنی درباره حج آینده و سفرهای عمره را خواستار شدند.

رئیس شورایعالی حج و عمره عراق به برگزاری حج و گردآمدن مسمانان در این کنگره اشاره کرد و گفت: بعد از وقفه دو ساله که بدلیل بیماری کرونا ایجاد شد، مشاهده می کنیم که مسلمانان با اشتیاق به حج آمده و مناسک خود را انجام می دهند. 

در این دیدار دو طرف همکاری و تبادل نظر مسئولان و کارشناسان را در خصوص مسایل اقتصادی، اجرایی و فرهنگی حج مفید ارزیابی کرده و آن را در ارائه خدمات مطلوب تر به حجاج موثر دانستند.

رئیس شورایعالی حج و عمره عراق با اشاره به هزینه سفرهای زمینی و هوایی زائران عراقی در حج امسال، ازپیش بینی اعزام حدود یک میلیون زائر عراقی با شروع عمره خبرداد و گفت: برآوردها نشان می دهد که با توجه به کمتر بودن هزینه های سفر زمینی از این سفر استقبال صورت گیرد.

در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین نواب با استناد به روایات به ارزش خدمت گزاری به ضیوف الرحمان اشاره و ابراز امیدواری کرد که با تلاش هرچه بیشتر دست اندرکاران زمینه حضور اقشار مختلف مردم در حج و سفرعمره فراهم شود و از این عنایت الهی بهره مند شوند.

رئیس شورایعالی حج و عمره عراق هم با ابراز خرسندی از حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در کنار زائران ایرانی اظهار داشت: تبادل دیدگاه های دو طرف در خصوص حج و اعمال و مناسک آن و همکاری های دینی و فرهنگی به غنی شدن این سفر معنوی کمک خواهد کرد.

وی افزود: درحج می توان به منافع فراوان دنیوی و اخروی در سطح فردی و اجتماعی دسترسی پیدا کرد.

در این دیدار که رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور و معاونین بعثه مقام معظم رهبری نیز حضور داشتند آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) و طرح این سوال که چرا مسلمانان به حج می آیند، اظهار داشت: انسان می خواهد به کمال برسد و چنین فردی حالت ایستائی و قهقراء ندارد.

جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مدینه بعد افزود: هرسال نسبت به سال قبل در همه ابعاد بین بعثه های ایران و عراق ارتباط و تعامل بیشتری باید وجود داشته باشد و با تبادل نظر در ابعاد مختلف از جمله مسایل دینی و احکام الهی، تجربیات، برنامه ریزی و مسایل اداری رو به کمال حرکت کنند و در کنار یکدیگر به حرکت متعالی ادامه دهند.

در ادامه این نشست، با توضیحات حجت الاسلام والمسلمین علی خیاط معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری به مفاد یادداشت تفاهم همکاری بین بعثه های ایران و عراق اشاره شد و طرف عراقی اعلام کرد که با توجه به طی شدن مراحل و کسب موافقت های لازم، این یادداشت تفاهم بعد از موسم حج امضاء خواهد شد. 

وی افزود: این یادداشت تفاهم زمینه خوبی را برای همکاری بعثه های دو کشور در ابعاد مختلف فراهم می کند و ما علاقمندیم که این یادداشت تفاهم هرچه زودتر امضاء شود و همکاری های فی مابین در حوزه حج و زیارت در آن چارچوب تعریف شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز با بیان اینکه حج فرصت خوبی برای رایزنی میان مسئولان بعثه های کشورهای اسلامی است، تصریح کرد: این فرصت زمینه تعامل بیشتر و ایجاد تغییرات برای بهره مندی بیشتر حاجیان و ارتقاء سطح روحانیت و معنویت در زائران را فراهم می کند.