به گزارش ایرنا، مهدی دونده روز چهارشنبه در حاشیه سفر استاندار خراسان رضوی به تایباد و جلسه ساماندهی مرز دوغارون افزود: باید از همه ظرفیت های موجود در این کانون اقتصادی در جهت رونق و پویایی این دروازه طلایی اقتصادی استفاده کرد.
وی ادامه داد: کالاهای صادراتی از مرز زمینی دوغارون به سمت افغانستان تامین کننده بازار ۳۰ میلیون نفری این کشور دوست و همسایه است.
فرماندار تایباد با بیان اینکه هم افزایی و هماهنگی ایجاد شده در بین دستگاه های اجرایی مستقر در گمرک دوغارون می تواند کمک شایانی به رفت و آمد ناوگان حمل و نقل کامیون های ایرانی و افغانستانی داشته باشد، اظهار کرد: ۶۰ درصد کالاهای استان خراسان رضوی از سمت دوغارون به سمت افغانستان و بازارهای هدف این کشور صادر می شود.
دونده گفت: ۹۰ درصد کالاهای صادراتی از گمرک دوغارون به مقصد هرات دومین بازار اقتصادی کشور افغانستان است.
وی به جایگاه گمرک مرزی دوغارون در بین سایر گمرکات استان و کشور در حوزه صادرات اشاره کرد و بیان داشت: سالانه افزون بر یک و نیم میلیون تن انواع کالا به ارزش افزون بر ۲ میلیارد دلار از دوغارون به سمت افغانستان و برخی از کشورهای آسیای میانه صادر می شود، گمرک دوغارون در حوزه صادرات در بین گمرکات استان رتبه اول و در بین گمرکات کشوری رتبه سوم را از آن خود کرده است.
در ادامه نماینده مردم شهرستان های تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: مرز زمینی دوغارون به عنوان یکی از مهمترین و امن ترین معبرهای ورودی برای اتباع کشور افغانستان به شمار می رود.
جلیل رحیمی جهان آبادی افزود: روزانه افزون بر سه هزار و ۵۰۰ نفر شامل مسافر، تجار و رانندگان ایرانی و خارجی در این مرز تردد دارند که می طلبد به جهت تجهیز امکانات و زیرساخت های لازم مسوولین نگاه ویژه ای به این گذرگاه داشته باشند.
وی به نزدیک شدن ماه های محرم و صفر اشاره کرد و ادامه داد: مرز دوغارون از جمله مناطقی است که مسافران و زائران افغانستانی جهت عزیمت به کربلا و عزاداری این ایام وارد این دروازه و وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شوند.
رحیمی بیان داشت: باتوجه به حجم ورود مسافران افغانستانی از دوغارون به مقصد کشور عراق، نیاز می رود مسوولین استانی به جهت رفاه و ارائه خدمات بیشتر، بودجه ای اختصاصی از محل اعتبارات حوزه زیارت استان اختصاص دهند.
در این جلسه، هر یک از دستگاه های اجرایی مستقر در مرز دوغارون به بیان برخی از دیدگاه ها و مشکلات خود در حوزه های مختلف پرداختند که استاندار خواستار رفع موانع پیش رو و سرعت بخشیدن به آنها از سوی مدیران شهرستان تایباد و استان شد.
سالانه افزون بر یک میلیون نفر مسافر ایرانی و خارجی به صورت قانونی از طریق مرز دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان می شوند.
انواع مصالح ساختمانی، میلگرد، بنزین و گاز مایع از مهمترین اقلام صادراتی به افغانستان است.
پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.