ثریا عبدی شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: در مورد استفاده از نشانهها و نمادها در شهر شیراز باید دقت بیشتری شود و المانها در این شهر از نظر موضوع و نحوه و کیفیت ساخت باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
جای خالی نمادهای مشاهیر در شیراز
این هنرمند مجسمهساز ادامه داد: شیراز شهری فرهنگی است و نمادهای تاریخی و مشاهیر بزرگی در این شهر وجود دارد اما کمتر شاهد المانهایی از این شاخصههای مهم در سطح شهر هستیم.
وی بیان کرد: من طرحهای بسیاری برای المانسازی در شیراز داشتم اما از آنجا که استقبالی از این کار نشد نتوانستم طرحها را به مرحله اجرا برسانم و حتی ارائه دهم.
عبدی با بیان اینکه در شهر شیراز جای المانی از خواجه حافظ شیرازی خالی است، گفت: در شهر شیراز شاهد آثار تاریخی بسیاری از دوران زندیه هستیم. با این حال جای خالی مجسمهها و المانهای شهری از شخصیتهای برجسته این دوره در شهر شیراز به شدت احساس میشود.
وی افزود: نه تنها از دوره زندیه بلکه از دورههای مختلف هم شخصیتهای معروف و تأثیرگذاری در این شهر بودند که جا دارد برای شناساندن این شخصیتهای بزرگ مجسمههایی در سطح شهر ساخته شود؛ ما آمادگی داریم که این کار را برای شهر شیراز انجام بدهیم.
نقش مهم المانها در هویتبخشی به فضای شهری
او با اعتقاد به اینکه مجسمهها و المانهای شهری نقش بسزایی در هویتبخشی به فضای شهری دارند، گفت: المانهای شهری یکی از عناصر مهم در شهر هستند که نگاه هر بیننده را به خود جلب میکنند و به شهر هویت میبخشند.
وی در رابطه با فعالیتهایش در این عرصه گفت: حدود هفت سال است که در عرصه مجسمهسازی مشغول به فعالیت هستم؛ چهار سال در تهران فعالیت داشتم و حدود سه سال است که در شیراز به این کار مشغول هستم.
عبدی گفت: در این مدت آثار هنری متعددی از جمله المانهای شهری و مجسمههای مختلف با موضوعات متفاوت را برای ارگانهای دولتی و شهرداریها خلق کردهام.
این هنرمند بیان کرد: البته فعالیتهای من به شهر شیراز محدود نمیشود و برای سایر شهرهای کشور هم المانهای مختلفی ساختهام. همچنین متقاضیان بسیاری از کشورهای دیگر داریم که از مجسمههای ساخته شده توسط ما برای المانهای شهری استفاده میکنند.
از فعالیتهای هنری تا کارآفرینی
عبدی اضافه کرد: ساخت المان مرد و زن شیراز قدیم در ورودی پارک دراک و ساخت تعدادی از مجسمههای حیوانات برای پارک کوهستانی دراک از مهمترین آثار من در شهر شیراز به شمار میرود.
وی گفت: همکاری با استاد عباس دلاور برای ساخت بخشی از مجسمههای پروژه موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز که یکی از پروژههای موفق شهر شیراز محسوب میشود از دیگر فعالیتهای من در این عرصه به شمار میرود.
عبدی یادآور شد: همیشه دوست داشتم شغلی داشته باشم که در سایه آن، افراد بسیاری را وارد بازار کار کنم که با تلاش و ریاضتی که برای کار کشیدم، 6 نفر از بانوان خانهدار و دختران علاقمند به این هنر را مشغول به کار کردم.
وی ابراز کرد: جای بسی خوشحالی است که تعداد بسیاری از بانوان علاقمند و جویای کار را به مرحلهای از مهارت رساندم که بتوانند برای خودشان شغل ایجاد کنند.
عبدی گفت: همچنین برای بانوان علاقمند به این رشته هنری که شرایط پرداخت هزینه کلاسهای آموزشی را ندارند، دورههای آموزشی به صورت رایگان برگزار میکنم.
وی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱، گفت: با توجه به اینکه امسال سال « تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شد تمام تلاش خود را برای تحقق این مهم به کار گرفتم و درصدد هستم به موضوع اشتغالزایی در این حرفه بیش از پیش بپردازم.
عبدی همچنین درخواست کرد: از مسئولان خواهشمندم که بانوان را بیش از پیش موردحمایت قرار دهند. هرچند مسئولان به حمایت از بانوان میپردازند اما پشتیبانی آنها در این زمینه میتواند بهتر از شرایط کنونی باشد.
وی با بیان اینکه تسهیل و آسان کردن روال اخذ مجوز کسب و کار برای فعالیت بانوان ضرورت دارد، گفت: من برای دریافت مجوز کسب و کار به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس مراجعه کردم که بسیار مورد استقبال و حمایت مسئولان این اداره کل قرار گرفتم و امیدوارم سایر دستگاهها نیز چنین رویهای داشته باشند.