به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان مرزی ۶۲ هزار نفری رازوجرگلان که در سال ۹۱ پس از تصویب دولتمردان وقت به شهرستان ارتقاء یافت، بعد از گذشت حدود ۱۰ سال، همچنان از داشتن بیمارستان محروم است و اهالی برای دریافت ساده ترین خدمات درمانی مجبورند فاصله ده ها کیلومتری به شهرهای همجوار بجنورد و مانه و سملقان را طی کنند که این امر جدای از آوارگی، افزایش هزینههای درمانی را نیز در پی دارد.
گرچه طرح تحول نظام سلامت از سال ۹۳ با هدف دسترسی عادلانه خدمات سلامت مطرح و پیگیری شد، اما این طرح نیز تحول آنچنانی در بخش درمانی این منطقه مرزی خراسان شمالی ایجاد نکرد و کمبودهای زیرساختی در حوزه بهداشت و درمان این شهرستان مرزی موجب می شود تا هر چند وقت اخباری از مرگ مصدومان و بیمارانی که به سبب طولانی بودن مسیر و دیر رسیدن آمبولانس به بیمارستان شنیده شود.
گرچه کلنگ احداث نخستین بیمارستان در این شهرستان مرزی سال ۹۹ بر زمین زده شد و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) نیز مجری این طرح شد ولی بعد از گذشت حدود ۱۹ ماه هنوز پیشرفتی در اجرای این پروژه درمانی رخ نداد تا اینکه با روی کار آمدن دولت سیزدهم و نگاه عدالت محورش در توزیع امکانات درمانی و با تصویب ۱۱۳ میلیارد تومان برای احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی این شهرستان در بیست و ششمین سفر استانی هیات دولت به خراسان شمالی، بار دیگر نور امید در دل مرزنشینان استان روشن شد.
یکی از اهالی ترکمن این شهرستان مرزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: برای دریافت کوچکترین خدمات باید راهی بجنورد مرکز استان و یا مانه و سملقان می شویم، چرا که این منطقه مرزی با گذشت بیش از ۱۰ سال از شهرستان شدن، امکانات درمانی بسیار ضعیفی دارد.
کریم بردی درخشان می افزاید: گرچه پزشک عمومی در این منطقه وجود دارد و مراکز بهداشتی نیز فعال است، ولی برای دریافت ساده ترین خدمات چون ام آر آی باید به مرکز استان مراجعه کنیم.
وی می گوید: سال ۹۹ بود که کلنگ ساخت نخستین بیمارستان این شهرستان بر زمین زده شد ولی بعد از گذشت ۲ سال اقدامی برای ساخت این مرکز درمانی انجام نشده است.
درخشان با قدردانی از رییس جمهور در نگاه عدالت محورش به این منطقه محروم، می گوید: طبق اعلام مسوولان استانی اعتبار و پول خوبی برای احداث این بیمارستان در نظر گرفته شده است که این نگاه موجب امیدواری و اعتماد بیشتر مردم به مسوولان خواهد شد.
یکی دیگر از مرزنشینان می گوید: آقای رییس جمهور با اقدام ماندگارش در اعزام وزیر بهداشت به منطقه مرزی خراسان شمالی و تخصیص اعتبار برای ساخت بیمارستان درد مردم را که سال ها از نبود یک مرکز درمانی رنج می بردند به خوبی تشخیص داد و موجب شادی دل هزاران خانواده شد.
الله یار محمدی می افزاید: گرچه با بهره مندی استان از اورژانس هوایی از بسیاری جان باختن ها به دلیل تاخیر در رسیدن به بیمارستان های مرکز استان جلوگیری می شود ولی در سال های گذشته بسیاری از افراد نیز به علت نبود بیمارستان در این منطقه و یا به علت تاخیر در رسیدن به مراکز درمانی جان خود را از دست می دادند.
وی می گوید: گرچه این شهرستان نوپا مشکلات زیرساخت زیادی چون نبود راه مناسب دارد ولی با این وجود نه تنها من بلکه بسیاری دیگر از مرزنشینان از مسوولان توقع رسییدگی به این مناطق محروم را داریم چرا که این خطه دارای استعداد و ظرفیت های انسانی و کشاورزی زیادی است که باید بالفعل شود.
بیمارستان نیاز اصلی راز و جرگلان
فرماندار شهرستان مرزی رازوجرگلان نیز با بیان اینکه ساخت بیمارستان ۶۴ تختخوابی از نیازهای اصلی این منطقه مرزی است، می گوید: از ۲ سال گذشته کلنگ آن بر زمین زده شد و تاکنون تنها آزمایشات خاک محل احداث آن انجام شده است.
مصطفی حسن زاده می افزاید: در ابتدا پیمانکار ساخت این پروژه درمانی قرارگاه خاتم الانبیا بود، ولی بعد از آن مسوولیت احداث به دانشگاه علوم پزشکی استان واگذار شد.
وی با بیان اینکه اعتبار خوبی در سفر رییس جمهوری برای ساخت بیمارستان ۶۴ تختخوابی در نظر گرفته شده است، می گوید: با نگاه عدالت محور دولت به مناطق محروم، روند ساخت این بیمارستان تسریع پیدا خواهد و دیگر شاهد مشکلات درمانی این اهالی نخواهیم بود.
حسن زاده با اشاره به وضعیت بهره برداری از بیمارستان صحرایی شهدای ارتش در رازوجرگلان نیز می افزاید: ساخت بیمارستان صحرایی شهدای ارتش در این شهرستان مرزی پیرو توافقات استاندار وقت خراسان شمالی با فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز شد که با پیگیری های علوم پزشکی به بهره برداری خواهد رسید.
ساخت بیمارستان صحرایی ۶۵ تختخوابی شهدای ارتش در این شهرستان مرزی پیرو توافقات استاندار وقت خراسان شمالی با فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز شد که با وجود تکمیل شدن همچنان خبری از بهره برداری آن نیست.
توزیع عادلانه خدمات درمانی رویکرد دولت سیزدهم
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به جذب ۶۵ پزشک متخصص در بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه، می گوید: این مهم در دولت سیزدهم اتفاق افتاد که بخشی از این پزشکان در مناطق کم برخوردار فعالیت می کنند.
دکتر محمدرضا جمعه زاده می افزاید: برای توزیع عادلانه خدمات پزشکی و درمانی در سطح استان، رویکرد جدید دانشگاه علوم پزشکی این بود که حداقل از هر رشته پایه تخصص داخلی، اطفال، جراحی و بیهوشی دو پزشک متخصص در بیمارستان شهرستان ها وجود داشته باشد تا خدمات حوزه سلامت مداوم ارائه شود.
وی می گوید: اکنون با حضور این پزشکان متخصص در شرایط محرومیت استان، نیاز درمانی و دسترسی مردم به متخصص تا حدود زیادی رفع می شود و برای تامین کامل نیاز استان در راستای حضور متخصصان بیشتر، پیگیریهای لازم با وزارت بهداشت انجام شده است.
جمعه زاده با بیان اینکه بهره برداری از بیمارستان صحرایی مشروط به تامین تجهیزات است، می گوید: مجوز تامین نیروی درمانی بیمارستان صحرایی رازوجرگلان از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای بهره مندی مرزنشینان از خدمات درمانی بیشتر اخذ شد.
وی می افزاید: گرچه مجوز تامین نیروی این مرکز درمانی از وزارت بهداشت اخذ شده است اما مبنای تامین نیرو از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان، تجهیز آن توسط ارتش و واگذاری آن به دانشگاه بوده است، به گونه ای که در صورت تکمیل تجهیزات درمانی، روند بهره مندی مرزنشینان از این مرکز درمانی تسریع می شود.
معاون درمان علوم پزشکی خراسان شمالی می گوبد: بر اساس آخرین بازدیدهای انجام شده، این مرکز همچنان نیازمند تأمین تجهیزات است.
۱۱۳ میلیارد تومان اعتبار / بارقه امید در دل اهالی جرگلان
براساس اطلاعات آماری موجود؛ شهرستان رازوجرگلان در رده محرومترین شهرهای کشور قرار دارد و مردم ترکمن نشین این خطه که تاکنون از نعمت خدمات درمانی محروم بودند در بیست و ششمین سفر استانی رییس جمهور با اختصاص اعتبار مناسب به راه اندازی این مرکز درمانی امیدوار شدند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در سفر استانی رییس جمهور به خراسان شمالی از اختصاص ۱۱۳ میلیارد تومان اعتبار به ساخت بیمارستان رازوجرگلان خبر داد و گفت: ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه سال جاری و ۸۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر استانی دولت، با تخصیص ۱۰۰ درصدی، به ساخت بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان مرزی راز و جرگلان اختصاص می یابد.
دکتر بهرام عین اللهی با تاکید بر لزوم حل مشکلات درمانی مردم این خطه مرزی در کوتاهترین زمان ممکن اظهار داشت: به کارگیری پیمانکار جهادی برای ساخت این بیمارستان ضروری است و البته نظارتی همه جانبه و مستمر نیز باید تا پایان مرحله ساخت این بیمارستان صورت گیرد.
شهرستان راز و جرگلان با ۶۲ هزار نفر جمعیت از داشتن بیمارستان بیبهره است و مردم این منطقه ناگزیرند برای دریافت خدمات درمانی فاصله چند ۱۰ کیلومتری آن تا شهرستان مانه و سملقان و یا بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی را طی کنند.
این شهرستان که در شمالیترین نقطه استان قرار دارد، هم مرز با کشور ترکمنستان بوده و دارای ۳ بخش مرکزی، جرگلان و غلامان است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، ۹ مرکز درمانی با هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی دارد.