قزوین - ایرنا - رییس کل دادگستری استان قزوین گفت: با توجه به افزایش پرونده‌های قضایی، ایجاد صلح و سازش در جامعه امروز یک ضرورت است و باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین؛ علی شعبانی روز پنجشنبه در دیدار با مردم محمودآباد نمونه که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، افزود: انتظار داریم ریش‌سفیدان و معتمدان محلی نگذارند اختلافات میان افراد منجر به تشکیل پرونده شود و با میانجی‌گری مسائل و مشکلات را قبل از طرح دعوا حل و فصل کنند. 

رییس کل دادگستری استان قزوین با بیان اینکه رعایت قوانین و مقررات باید در جامعه نصب‌العین قرار گیرد، خاطرنشان کرد: هر فردی در هر جایگاه و موقعیت اجتماعی که قرار دارد، باید خود را مقید به قانون بداند و اگر به قوانین به درستی عمل شود، بسیاری از مسائل و مشکلات مردم و جامعه به حداقل می رسد.

شعبانی ضمن تبریک به مناسبت دهه امامت و ولایت و هفته عفاف و حجاب، گفت: اگر عفاف و حجاب در جامعه رعایت نشود شاهد شیوع ناهنجاری‌های اخلاقی، آسیب های اجتماعی و فروپاشی نهاد خانواده خواهیم بود و مردم باید کانون خانواده را خودشان حفظ کنند بنابراین فرهنگ عفاف و حجاب باید از خانه شروع شود و اگر خانه‌های ما عفیف شود جامعه نیز عفیف خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری دیدارهای مردمی، افزود: ارتباط نزدیک و چهره به چهره مسئولان قضایی با مردم از اولویت های ۱۵ گانه ریاست معظم قوه قضاییه در سال جاری است و این موضوع با جدیت در دستور کار دستگاه قضایی استان قرار دارد و تا پایان سال ۱۸۰ برنامه دیدار مردمی در مساجد استان پیش‌بینی شده است.

رییس کل دادگستری استان قزوین یادآور شد: بدون شک اگر حضور مسئولان قضایی در مساجد و ملاقات بی واسطه با مردم و شنیدن مشکلات و پیگیری مسائل مطروحه از سوی آنها تبدیل به رویه واحد شود، قطعاً می توان بسیاری از موارد را به صورت ویژه پیگیری نمود و گره گشای مشکلات مردم بود.

مقام ارشد قضایی استان قزوین در ادامه بیان داشت: یقیناً یکی از آسیب های جامعه امروز فقدان آگاهی و دانش نسبت به مسائل حقوقی و قضایی است و این موضوع در پرونده های قضایی کاملاً مشهود است و همین موضوع موجب می شود مردم در برخی مراودات اجتماعی و معاملات خود دچار مشکل شده و ناچارند برای احقاق حق خود به مراجع قضایی مراجعه کنند.

شعبانی همچنین تصریح کرد: مردم باید واقف باشند که کار قضایی از حساسیت و پیچیدگی های خاصی برخوردار است و قاضی در مسیر دادرسی بر اساس قانون عمل می کند و خارج از مسیر قوانین و مقررات نمی تواند رسیدگی کند و به شخصه اثبات ادعا نماید، زیرا قاضی بر اساس ادله، اسناد و مدارکی که از سوی اصحاب دعوا ارائه می شود، مبادرت به صدور حکم قضایی می نماید.

این مسوول همچنین تاکید کرد: این موضوع باید بسیار مورد توجه قرار گیرد، همانطور که مردم در مواجهه با بیماری های گوناگون و مسائل درمانی به پزشک مراجعه می کنند، در مراودات اجتماعی و انعقاد قراردادهای مختلف باید به افراد آگاه به مسائل حقوقی و قضایی مراجعه و مشورت کنند تا در آینده به دلیل ناآگاهی از قوانین درگیر دعاوی حقوقی و کیفری نشوند.

در این دیدار مردم مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی خود را با مسئولان قضایی استان مطرح کردند و در خصوص برخی از آنها دستور قضایی لازم صادر و مقرر شد مکاتبات مردم در کارگروهی ویژه در استان مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.