به گزارش خبرنگار ایرنا، بهنام بهشتی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خلخال با اعلام این خبر اظهار کرد: برابر تفاهم منعقد شده ستاد مبارزه با مواد مخدر با اداره کل فنی و حرفه ای استان، این اداره کل برای افراد بهبود یافته از کلاسهای آموزش رایگان برگزار کرده و برای این افراد گواهینامه مهارت صادر می کند.
وی با بیان اینکه با ارائه خدمات درمانی بسیاری از معتادان موفق به ترک اعتیاد میشوند، اظهار کرد: تلاش براین است با مشارکت همگانی مردم، سازمانهای مردمنهاد و دستگاههای متولی حمایت از معتادان برای ترک اعتیاد در استان را توسعه دهیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل اضافه کرد: ۱۱ مرکز درمان اقامتی در استان فعال است که از این تعداد هفت مرکز بهبودی اقامتی، ۲ مرکز درمان اجتماع محور، یک مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان متجاهر مردان و یک مرکز جامع درمان و بازتوانی معتاد زنان در استان فعالیت میکنند.
وی همچنین از فعالیت ۹۴ مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان در استان خبر داد و گفت: در این مراکز، خدماتی مانند مصاحبه انگیزشی، گروه درمانی و خانواده درمانی توسط کارشناسان دوره دیده و پزشکان متخصص به معتادان و مراجعه کنندگان ارائه میشود.
بهشتی بیان کرد: در حال حاضر آمار معتادان به مواد مخدر در استان اردبیل حدود ۶۰ هزار نفر برآورد شده که از این تعداد بیش از ۶۰۰ معتاد متجاهر هستند.
این مقام مسئول گفت: در راستای ساماندهی معتادین متجاهر، ظرفیت مراکز بهبودی و اقامتی در استان، افزایش یافته و همچنین برای تسریع صدور مجوز از طرف بهزیستی برای راهاندازی ۲ مرکز بهبود اقامتی در شهرهای خلخال وهشجین اقدام شده است.
وی با اشاره به توسعه فعالیتهای درمانی و کاهش آسیب اعتیاد گفت: بر اساس اصول درمان موثر سوء مصرف مواد هیچ درمان واحدی نمیتواند پاسخگوی همه نیازهای درمان جویان و مراجعینی که از اختلال مصرف مواد مخدر رنج می برند، باشد.
بهشتی بیان کرد: با توجه به اینکه عوارض مهم مصرف مواد محرک این است که فرد مصرف کننده انگیزه تغییر خود را از دست می دهند، تاکید ما به مسئولین مراکز درمان، برای افزایش انگیزه در بیماران، ارائه خدمات غیر دارویی نظیر مصاحبه انگیزشی، گروه درمانی و خانواده درمانی است.
وی گفت: تمام دستگاههای عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در تهیه و تدوین نقشه راه پیشگیری اولیه از اعتیاد، نهایت همکاری را بعمل آوردهاند تا در آگاهسازی عمومی در گرایش به سمت مواد مخدر در جامعه سهیم باشند.
بهشتی با اشاره به شعار امسال شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در کاهش اعتیاد افزود: “همه باهم، نه به اعتیاد و یاریگر هم باشیم” اضافه کرد: تحقق این شعار مستلزم مشارکت همگانی بویژه رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی در امر مبارزه بی امان با مواد مخدر وریشه کنی ان از جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: با نظارت دقیق بر مراکز درمانی اعتیاد میتوان معتادان بیشتری را درمان کرد و پس از درمان هم با هماهنگی خانواده معتاد، کنترل و نظارت لازم را انجام داد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل از اجرای طرح ضربتی مبارزه با مواد مخدر دراین استان خبر داد و افزود: این طرح در ۱۹ بند که ۱۷ بند ان مربوط به شهرستانهای استان است با هدف جهادی شدن کار مقابله با مواد مخدر، قطع زنجیره اعتیاد، ایجاد ارامش روحی و روانی در جامعه و جمع اوری اطلاعات یکپارچه از اخرین وضعیت اعتیاد استان اجرا می شود.
بهشتی یادآورشد: با تاکید استاندار اردبیل این طرح توسط همه دستگاههای اجرایی عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این استان اجرا میشود وهمه دستگاهها موظف به انجام وظایف محوله هستند.
وی با بیان اینکه بهترین روش برای کاهش هزینههای فردی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی سوء مصرف مواد مخدر، پیشگیری از مصرف آن است، از تدوین نقشه راه پیشگیری اولیه از اعتیاد در سطح استان اردبیل برای سال ۱۴۰۱ الی ۱۴۰۵ خبر داد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل افزود: عمده ترین عوامل خطر در خانواده، وجود یک فرد سوء مصرف مواد مخدر در خانواده است؛ لذا با اجرای برنامههای تدوین شده و آموزش مهارتهای زندگی و برنامههای پیشگیری اولیه از اعتیاد در راستای ارتقاء دانش جامعه هدف در محیط آموزشی، کاری و محلات به خصوص خانواده در صدد هستیم تا با مصون سازی خانواده در برابر آسیبهای اجتماعی اعتیاد شاهد جامعه سالم عاری از اعتیاد باشیم.
وی با تقدیر از دست اندرکاران اجرای برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر امسال استان اردبیل اظهار کرد: همکاری انجمنهای پیشگیری اولیه از اعتیاد در اجرای طرحها و برنامهها، انتشار پیامهای پیشگیرانه در کانالها و شبکههای اجتماعی، تشکیل تیمهای پیشگیری از اعتیاد اجتماع محور، اجرای طرح کیان، اجرای برنامه مصونسازی خانواده محور، برگزاری نمایشگاههای پیشگیری از اعتیاد، برگزاری برنامههای آموزشی در محیطهای کار، صنعتی و نظامی و برگزاری کارزار رسانهای پیشگیری از اعتیاد از جمله برنامههایی هستند که در هفته مبارزه با مواد مخدر انجام شد.