اراک - ایرنا - سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان اعتبارات بهسازی و احیای قنوات کشور در ۱۰ سال اخیر، ۱۰۰ میلیارد ریال بود که این میزان اعتبار به چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال در سال جاری رسید.

فریبرز عباسی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب و خاک جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: مجموع اعتبارات معاونت اب و خاک امسال به جز قنوات ، نسبت به سال گذشته کاهش و میزان اعتبار سامانه‌های نوین آبیاری بین ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: منابع تامین آب کشور از طریق بارندگی تقویت می‌شوند که میزان بارندگی نیز در دراز مدت به کمتر از ۲۴۰ میلی متر و در ۲ سال اخیر به کمتر از ۲۰۰ میلی متر رسیده و در این راستا باید اصلاح بهینه الگوی مصرف همچنین کاهش توسعه افقی را مدنظر قرار دهیم.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: سال گذشته میزان اعتبار سامانه‌های نوین آبیاری ۲۴ هزار میلیارد ریال بود که این میزان  امسال به حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال رسیده  که با کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی همراه بوده و سال گذشته اعتبار مصوب استان در این راستاحدود ۷۰۰ میلیارد ریال بود که قول مساعد داده می شود امسال این میزان اعتبار کاهش پیدا نکند.

عباسی بیان داشت: با توجه به اینکه اجرای طرح داربستی کردن باغات یکی از طرح های اثربخش در حوزه باغات کشور و وزارتخانه است، اما در گذشته این طرح در خصوص برخی باغات اجرایی شده اما سامانه نوین آبیاری در آن عملیاتی نشده که این مهم بر اساس اولویت عملیاتی می‌شود و داربستی کردن باغات در آینده همزمان با اجرایی کردن سامانه نوین آبیاری انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در خصوص ارائه تسهیلات به ویژه در تبصره هشت، همه موارد پیش بینی شده، و محدودیتی در این راستا وجود ندارد و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته با بانک کشاورزی منعقد شده متقاضیان و بهره برداران می توانند با مراجعه به بانک از این تسهیلات بهره گیری کنند.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: اعتبار ثابت برای قنواتی که ثبت جهانی شده و آب آنها در بخش کشاورزی مورد بهره برداری قرار می گیرد هدفگذاری شده‌ که قنات ابراهیم آباد اراک نیز جزو ۱۲ قنات کشور است که به عنوان گنجینه ارزشمند فرهنگی ثبت جهانی شده است.

وی تصریح کرد: سال گذشته مجموع اعتبارات قنوات استان ۲۴۰  میلیارد ریال بود که ۱۳۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و این میزان اعتبار امسال ۲ و نیم برابر افزایش پیدا می‌کند.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی گفت: 
باید توقعات و انتظارات را با واقعیات بودجه‌ای بسجنیم تا دریابیم چه میزان می‌توان به استان‌ها وعده داد چرا که سال گذشته مجموع اعتبار استان یک هزار و ۷۸۰  میلیارد ریال مصوب شد که بخشی از آن تخصیص پیدا کرد.  

عباسی عنوان کرد: برخی درخواست‌ها باید در استان در قالب ردیف‌های مختلف در شورای برنامه‌ریزی استان مورد بررسی قرار گیرد و ۲ مورد در استان دارای ردیف ملی هستند که می‌توان در این رابطه تدابیری اندیشید.

وی خاطرنشان کرد: امسال برای ۳۲ استان کشور در حوزه تشکل‌ها تنها ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص پیدا کرد که به طور حتم سهم استان ها قابل توجه نیست‌.