به گزارش ایرنا، مریم جلالی عصر پنجشنبه در کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از فعالان استانی و شهرستانی اظهارداشت: این وزارتخانه با عمر سه ساله خود احتیاج به فرصت برای تحول در این سه محور دارد.
وی با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب، خانواده را محور توسعه و پیشرفت دانست و گفت: بعضی از فرصتهای تولید را فدای اشتغال کردیم و خانوادهای که همه چیز را خودش تولید میکرد و مولد بود به اسم اشتغال پشت میز نشستند و فقط خدمت میگیرند و مصرف کننده شدند.
معاون وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: هنوز فراکسیون صنایع دستی در مجلس تشکیل نشده و صنایع دستی ذیل مجموعه خدمات محسوب میشود در صورتی که تولیدکننده و مولد است و الان که در گام برنامه هفتم توسعه قرار داریم امیدواریم بتوانیم با کمک مجلس و تشکیل فراکسیونهای مختلف بیشتر به این حوزه توجه کنیم.
جلالی بیان کرد: در برنامه ریزی فرهنگی در بعضی قسمتها هزینههایی کردیم که ضرورتی نداشت و برخی جاهایی دیگر کاملا مغفول و فلج مانده است در صورتی با مدیریت فرهنگی مبتنی بر اقتصاد هویت بنیان در همه حوزهها از جمله بومگردیها و گردشگری میتوان خیلی از مشکلات را حل کرد.
وی تاکید کرد: در شرایط کنونی برای جذب گردشگر احتیاج داریم محصولات و خدمتهای جدیدی بسازیم و قصههای نو از محصولات صنایع دستی مانند نقوش فرش، غذاها و آثار تاریخی روایت کنیم چرا که گردشگران به دنبال قصه میگردنند.
معاون وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به فقدان بانکهای اطلاعاتی و همگرایی، تصریح کرد: مصوبه و قانون درست در ارزش افزوده وجود دارد اما به دلیل نبود همگرایی در اجرا آن مشکلاتی است و تا زمانی که منافع سازمانی، بخشی و شخصی در خدمت منافع ملی نباشد همین رویه ادامه دارد و لازم است تا روح خانواده محوری را مبنای فعالیتها قرار داد.
جلالی توجه به صنایع دستی را کلید حل مشکلات دانست و گفت: صنایع دستی باعث مولد شدن و شکلگیری روحیه عشق و عاطفه، تولید محصولاتی با رویکرد توجه به اخلاق و قانون، سلامتی و ثروت میشود.
معاون وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: همه مشکلات به خاطر مفقدان حضور این وزارتخانه در برنامه ششم است و در برنامه هفتم باید بیشتر به این وزارتخانه بها داده شود.
جلالی افزود: باید اطلاعات را بهروز کرد و رو به جلو حرکت کنیم و این زمانی محقق میشود که در زنجیره ارزش و تامین از لحظه خلق محتوا تا مصرف همه را مبتنی بر سه اصل خودسازی، جامعه پذیری و تمدن سازی همگرا کنیم.
نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با تاکید بر حرکت در تراز انقلاب اسلامی در بحث گردشگری، بیان کرد: گردشگر خارجی از ایران تصوری مانند کشورهای تایلند و ترکیه ندارد و ما به دنبال یک مدل گردشگری در تراز انقلاب اسلامی متناسب با الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی هستیم.
حجت الاسلام حسین میرزایی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست در برنامه هفتم توسعه که در حال تدوین است برنامههایی متناسب با الگوی اسلامی ایرانی برای پیشرفت ارائه دهد.
وی با تاکید بر انقلابی بودن مجلس و دولت، بیان کرد: نمایندگان مجلس در راستای احقاق حقوق مردم با دولت تعارف ندارند و اگر در مقام اجرا درست عمل نکنند به وظیفه نظارتی خود عمل خواهیم کرد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم این شهرستان را به دلیل سکونت اقوام و قومیتهای مختلف یک جهان شهر دانست و گفت: به دلیل وجود قومیتهای مختلف صنایع دستی متنوعی در این شهرستان تولید میشود.
امانقلیچ شادمهر افزود: گنبدکاووس تبلور مردم شناسی و الگوی محبت، صلح و دوستی است و مللی از کشورهای آسیای میانه مانند قزاقستان، ازبکستان، افغانستان، تاتارستان و ترکمنستان در این شهرستان با آرامش در کنار هم زندگی میکنند.
وی اظهارداشت: با وجود این حجم از ظرفیتهای فرهنگی و داشتن آثار باستانی فاخر مانند بزرگترین برج آجری جهان باید همراهی بیشتری در سطح ملی برای ثبت جهانی گنبد به عنوان شهر خلاق شود.
فرماندار گنبدکاووس هم در این نشست گفت: در حوزه زیرساخت مشکلاتی در شهرستان وجود دارد و در حوزه اشتغال و درآمدزایی فعالان صنایع دستی باید تلاش بیشتری انجام شود.
مهدی دهرویه از انجمنهای تخصصی و مردم نهاد خواست در شناسایی ظرفیتها و مشکلات صنایع دستی و گردشگری همراهی بیشتری داشته باشند.
وی افزود: مکانهای زیادی در گنبدکاووس وجود دارد که بلااستفاده است که میتوان در فعالیتهای حوزه صنایع دستی مورد استفاده قرار گیرد و علاوه بر آن نیاز است دفتر گردشگری در محل فرمانداری ایجاد شود.
فرماندار گنبدکاووس گفت: این شهرستان پروژههای نیمه تمامی مانند موزه بزرگ دارد که ساخت آن از سال ۹۵ شروع شده و برای تکمیل آن نیاز به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار است و تا ساماندهی شهر باستانی جرجان که به ۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد که باید مورد توجه مسوولان در سطح ملی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، ایجاد کارخانه نوآوری، تهیه طرح جامع گردشگری، احداث بازارچه صنایع دستی، ایجاد دهکده گردشگری، توجه به معرفی مشاهیر شهر تاریخی جرجان، تاسیس رشتههای دانشگاهی با محوریت سفالگری، فرش و باستان شناسی و نظارت بر اجرای مصوبات در بحث ارزش افزوده بخشی از مطالبات طرح شده توسط فعالان عرصه گردشگری و صنایع دستی حاضر در نشست امروز بود.