به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی اکبر کریمی » روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب و خاک جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: همراه بودن باغات نمونه داربستی و آبیاری نوین کشاورزی در خنداب میتواند به توسعه این بخش کمک کند.
وی اظهار داشت: لازم است باغداران این شهرستان از تسهیلات ۸۵ درصدی برای تجهیزات آبیاری نوین و نیز تسهیلات باغداری داربستی همزمان بهرهمند شوند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: حجم اعتبارات آبیاری نوین 85 درصد تعیین شده اما در استان مرکزی ۵۰ درصد تامین مالی شده و به کشاورزان پرداخت می شود.
کریمی افزود: پرداخت نشدن ۸۵ درصد تسهیلات ویژه آبیاری نوین موجب شده تا کشاورزان انگیزه لازم برای ادامه فعالیت را از دست بدهند.
وی اظهار داشت: هفت هزار هکتار باغات انگور در خنداب وجود دارد که ۱۳۰ هزار تن تولید انگور و ۳۰ هزار تن محصول کشمش فرآوری می شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: استان مرکزی جزو استانهای نیمه خشک کشور به شمار میرود که به لحاظ میزان بارندگی و دسترسی به آبهای جاری و دائمی محروم است.
کریمی افزود: تنها منبعی که برای کمک به بخش دامداری، کشاوری و باغداری استان باقی وجود دارد قنوات، کانال های کشاورزی و بندهای خاکی است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: در گذشته قنوات در این استان از ارزش حیاتی برخوردار بودند که به علت خشکسالی های متوالی و به ویژه سیل سال ۹۸ تخریب شدند.
کریمی افزود: عدم رسیدگی به لایروبی قنوات و اعتبارات کم ناشی از خسارت موجب شد تا این منابع احیا نشود و اکنون خشکسالی مردم را رنج دهد.
وی اظهار داشت: ترمیم قنوات، کانالهای کشاورزی در اراک، خنداب و کمیجان باید به طور جدی به عنوان مهمترین و پایدارترین بخش کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.