بهروز آقایی پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: جذب بازارهای جدید در راستای بهرهگیری از مزیتهای رقابتی پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندری امام خمینی (ره) و توسعه بازار کالای فله مایع نفتی با محوریت مناطق پسکرانه ای داخلی و بین المللی، آثار اقتصادی مطلوبی برای منطقه درپی دارد.
وی افزود: نخستین محموله ترانزیتی بنزین ترکمنستان ۲۰ تیرماه جاری وارد پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندری امام خمینی (ره) شد و برای ارسال به بازارهای هدف روند تخلیه این محوله به مخازن نگهداری پایانه آغاز شده است.
مدیرکل بنادر و ردیانوردی خوزستان مرحله اول این محموله را ۵۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: حمل این میزان بنزین در قالب ۱۰ پارت پنج هزار تنی به بندر امام خمینی (ره) در حال انجام است.
وی افزود: منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) به لحاظ برخورداری از ظرفیتها و توان عملیاتی بالا در بخشهای مختلف دریافت، ذخیرهسازی و ارسال انواع فرآوردههای نفتی(مشتقات نفتی) و توسعه ظرفیتهای جدید در زیرساختها، نقش مؤثری در جریان کالای عبوری برای صاحبان کالای ترانزیتی ایفا میکند.
آقایی با بیان اینکه ارسال محمولههای ترانزیتی از طریق بندر امام خمینی(ره) با رشد بیشتری نسبت به گذشته در حال انجام است، گفت: این موضوع گویای ظرفیتهای قابل توجه ترانزیتی پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان خاطرنشان کرد: این ظرفیت ها به واسطه ایجاد زیرساختهای تسهیلکننده حمل و نقل دریایی و بندری برای دسترسی به بازارهای بزرگ موجود در گستره دامنه پسکرانهای بینالمللی آن فراهم شده اند.
وی افزود: در حال حاضر منطقه ویژه اقتصادی بندری امام خمینی(ره) در جایگاه بندر اول ترانزیت مواد نفتی کشور قرار دارد که دلیل آن را میتوان سرمایه گذاریهای گسترده انجام شده در بخشهای مختلف این منطقه دانست.
بر اساس این گزارش، پایانه نفتی این منطقه با ۲ پست اسکله تخصصی نفتی، ظرفیت پذیرش "کشتیهای تانکر" به میزان ۴۵ هزار تن را دارد که علاوه بر این نیز در این فرآیند، امکان ذخیرهسازی درجای ۳۴۲ هزار و ۸۱۰ متر مکعب انواع فرآورده های نفتی فراهم می شود.