امین حافظی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: اگرچه مناطقی از جنگلهای زاگرسی بویژه در کهگیلویه و بویراحمد بطور جدی با آفت پروانه سفید برگخوار روبه رو شده است اما در استان اصفهان هنوز شاهد طغیان این آفت نیستیم.
وی دلیل این امر را با سردسیر بودن جنگل های بلوط استان اصفهان مرتبط دانست و تصریح کرد: این درختان بیشتر در شهرستانهای غربی از جمله فریدونشهر مستقر هستند که دمای هوا در آن خطه کمتر از موارد مشابه سایر استان هاست لذا میزبانی از آفت را به حداقل رسانده است.
رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اضافه کرد: با این وجود و به دلیل اهمیت موضوع از هفته آینده رصد جنگلها با همکاری معاونت حفاظت این نهاد آغاز میشود تا در صورت مشاهده دامنه دار آفت، مبارزه با آن نیز آغاز شود.
حافظی خاطرنشان کرد: خشکسالی و بارش کم دلیل اصلی هجوم و افزایش این آفت در جنگلهای بلوط کشور است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا از این آفت می توان پیشگیری کرد، گفت: راهی برای پیشگیری وجود ندارد اما با مبارزه به موقع می توان گستره انتشار آن را در کمترین زمان کاهش داد و از انتقال آن به سایر نواحی جلوگیری کرد.
به گزارش ایرنا، پروانه برگ خوار آفتی است که به درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان حمله می کنند؛ این آفت به پنج نسل در طبیعت می تواند خسارت وارد کند.
پروانه رگ خوار بلوط (Tortrix viridana L) که در چند دهه اخیر، گونههای مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان میشوند.
این آفت با آغاز فصل بهار در سطح جنگلهای بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارات زیادی را به عرصههای طبیعی وارد میکند. این حشره با تغذیه بیرویه از جوانهها و برگهای درختان، ظاهر درخت را عاری از برگ میکند و همین باعث میشود بسیاری از مردم با گمان بر خشکیدگی درخت، به قطع آن در عرصه اقدام کنند.
نگاهی به وضعیت عرصههای طبیعی اصفهان حاکی است که این خطه مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.
استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.