آیت الله سید احمد علم الهدی در خطبههای نماز جمعه امروز مشهد که در حرم منور رضوی برگزار شد افزود: بعد از رحلت پیامبر اعظم (ص) ارتباط خداوند با جامعه از طریق وحی منقطع شد و عدهای فقط به قرآن اکتفا کردند ولی ارتباط خدا با جامعه از مسیر امامت برای مدیریت آن باید ادامه پیدا میکرد چون امامت، تداوم وحی است.
وی با اشاره به ولادت حضرت امام هادی (ع) که در کودکی به مقام امامت رسیدند اضافه کرد: سه نفر از امامان ما در کودکی به مقام امامت رسیدند که نشان دهنده این است که امامت، انتخابی و انتصابی نیست بلکه این مقام، ساختاری است.
امام جمعه مشهد گفت: بر همین اساس، واقعه غدیر نیز نشان دهنده جریان امروز ماست زیرا ثابت میکند دکترین سیاسی در افکار و اندیشه بشریت باید در اختیار رهبری باشد که به دور از خطا و اشتباه برای مدیریت جامعه است زیرا بر اساس فطرت بشریت نمیتوان از رهبری خطا کار تبعیت کرد و امروز جامعه از مدرنیته و پسامدرنیسم که نتیجه ای جز خیانت و چپاول نداشته خسته است.
علم الهدی افزود: پیامبر اکرم (ص) حامل وحی از جانب خدا به سوی مردم بود همچنین پیامبر اعظم نیز با حاکمیت الهی جامعه را هدایت میکرد ولی بعد از ایشان مدیریت جامعه باید تداوم پیدا میکرد و اکنون ما قائل به رهبری جامعه از سوی امام معصوم هستیم تا در ساختار جهانی سازی به حجت معصوم مراجعه کنیم و بر همین اساس غدیر اجرایی مورد قبول ماست.
وی اضافه کرد: در زمان امام هشتم (ع) و در مناظراتی که برگزار شد مأمون، خلافت بدون فصل حضرت علی (ع) را قبول داشت تا خود را خلیفه مسلمانان معرفی کند ولی حضرت رضا (ع) در حدیث سلسله الذهب شرط توحید را حضرت علی (ع) عنوان نکردند بلکه ولایت خود را شرط توحید معرفی کردند زیرا ولایت و مدیریت امام زنده در جریان امامت، شرط است.
امام جمعه مشهد گفت: حتی معاویه نیز ولایت حضرت علی (ع) را قبول داشت و دشمن فضیلت امام اول نبود ولی دشمنی او به واسطه این بود که نمیخواست ایشان رهبری جامعه را بر عهده داشته باشند و افرادی که واقعه غدیر خم را یک اتفاق در تاریخ میدانند و به جریان نظام ولایت در جامعه کاری ندارند همچون معاویه و مأمون شیعه هستند.
سه روز دیگر یعنی هجدهم ذی الحجه هجری قمری مصادف با سالروز واقعه غدیر خم است که در آن رسول گرامی اسلام در سال دهم هجرت و به هنگام بازگشت از آخرین سفر حج خود معروف به حجه الوداع در منطقه غدیر خم حضرت علی (ع) را ولی، امام، رهبر و پیشوای بعد از خود معرفی و مسلمانان نیز با ایشان بیعت کردند.