به گزارش خبرنگار ایرنا، وقوع دو مورد غرقشدگی در رودخانههای مازندران طی ۴۸ ساعت گذشته سبب شد که شرکت آبمنطقهای این استان با صدور اطلاعیهای به همه علاقهمندان به شنا در رودخانهها هشدار دهد.
بر اساس اطلاعیه صادر شده از سوی روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، باز شدن دریچه سدهای استان بهویژه سد شهید رجایی و سد البرز برای مصارف کشاورزی و همچنین تند شدن جریان آب رودخانههای استان خطر غرق شدن در رودخانهها را افزایش داده است.
بر همین اساس نیز این دستگاه اجرایی، از همه مسافران و شهروندان تقاضا کرده است که در کنار رودخانهها توقف نداشته باشند و با توجه به احتمال خطر غرق در رودخانهها شنا نکنند.
بنا به اعلام رئیس هیئت نجات غریق مازندران، صبح امروز -جمعه ۲۴تیر- یک جوان ۱۸ ساله که برای شنا و تن به آب زدن در رودخانه تجن را انتخاب کرده بود، اسیر جریان آب این رودخانه شد و جان باخت.
به گفته نقی کریمیان، جسد فرد جانباخته حدود دو ساعت بعد از غرق شدن توسط تیم امداد و نجات از آب بیرون کشیده شد.
دو روز پیش نیز دختری هشت ساله اهل تهران در رودخانه چالوس به آب افتاد و جان باخت که جسدش امروز پیدا شد.
به گزارش ایرنا، بررسی آمار پزشکی قانونی مازندران از غرقشدگی منتهی به مرگ در منابع آبی استان طی پنج سال اخیر نشان میدهد که شمار جانباختگان در رودخانههای استان هر ساله رو به افزایش است و در صورت بیتوجهی ممکن است حتی از آمار غرق شدن در آبهای ساحلی دریای خزر سبقت بگیرد.
بر اساس آمار پزشکی قانونی مازندران، طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ در مجموع ۵۴۰ نفر در منابع آبی مختلف از جمله سواحل دریای خزر ، رودخانهها، استخرها، آببندان پها و کانالهای آبی جانشان را از دست دادند که ۱۰۱ نفر برابر با حدود ۲۰ درصدشان قربانیان رودخانهها بودند. این در حالی است که در این مدت ۱۰ نفر در استخر، ۱۱ نفر پشت سدها، ۱۶ نفر در آببندانهای کشاورزی و ۱۱ نفر در کانالهای آبی جان باختند.
طبق گزارش شرکت آب منطقهای مازندران، ۱۲۰ رشته رودخانه، ۱۰ سد، ۸۰۰ قطعه آببندان و ۵۰۰ کیلومتر کانال مدرن آب در این استان وجود دارد که توسط برخی افراد به عنوان محل شنا انتخاب میشوند.
اگر چه برای استفاده از این اماکن به جز رودخانهها که غیرقابل کنترل هستند، محدودیتهایی وجود دارد و همه ساله هشدار عمومی از سوی دستگاههای متولی از جمله آب منطقهای و آتشنشانی صادر میشود، ولی وضعیت بر خلاف سواحل دریا که طرح سالمسازی دریا در آنجا اجرا میشود سال به سال رو به وخامت میرود.
توجه همگانی به غرق شدن در آبهای ساحلی دریای مازندران طی سالهای گذشته سبب شده تا کمتر به آمار قربانیان رودخانهها و دیگر منابع آبی استان توجه شود. بر اساس آمار پزشکی قانونی مازندران سال ۱۳۹۵ از ۱۳۵ نفری که در منابع آبی استان جان باختند، ۱۰۵ نفر در آبهای ساحلی دریای خزر و ۱۲ نفر در رودخانهها غرق شدند. سال ۱۳۹۶ آمار مرگ ناشی از غرقشدگی در دریا به ۸۰ نفر کاهش یافت، اما آمار جان باختگان در رودخانهها به ۱۵ نفر رسید.
تعداد جانباختگان دریا در سال ۱۳۹۷ باز هم کاهش یافت و ۷۶ نفر رسید، در حالی که قربانیان رودخانه ۱۶ نفر شد.
سال ۱۳۹۸ آمار قربانیان دریا ۱۴ نفر کمتر شد وبه ۶۲ نفر رسید، اما تعداد غریقها در رودخانهها بیش از دوبرابر رشد کرد و ۳۳ نفر شد.
آمار غرقشدگان سال ۱۳۹۹ در مازندران هم در مجموع ۹۹ نفر بود که از این تعداد مرگ ۵۵ نفر در آبهای ساحلی دریا رقم خورد و ۲۷ نفر هم بر اثر غرق شدن در رودخانه جانشان را از دست دادند.