تهران - ایرنا- جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه به وقت محلی در تداوم تقلاهای آمریکا برای تابو شکنی از سازش کشورها با رژیم صهیونیستی با پرواز مستقیم از سرزمین های اشغالی وارد جده در عربستان سعودی شد.

رئیس جمهوری آمریکا در نخستین سفر خود  به منطقه غرب آسیا، ابتدا وارد سرزمین های اشغالی و کرانه باختری شد و اکنون با پرواز مستقیم از تل آویو  وارد جده عربستان سعودی شده است .

بر اساس گزارش های رسانه های بین المللی، بایدن در بدو ورود به جده مورد استقبال خالد الفیصل فرماندار استان مکه و ریما بنت بندر السعود سفیر عربستان در آمریکا قرار گرفت.

بر اساس این گزارش ها، ولیعهد عربستان سعودی از بایدن در کاخ پادشاهی السلام در جده استقبال کرد و رئیس جمهوری آمریکا  در نخستین دیدار رو در روی خود با محمد بن سلمان با وی دست نداد بلکه در مقابل، دست مشت کرده خود را به دست او زد.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده بود که به دلیل نگرانی ها در مورد همه گیری کرونا، بایدن در سفر خود به منطقه غرب آسیا با کسی دست نخواهد داد.

بایدن روز پنجشنبه گفت که نخستین رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود که مستقیماً از تل آویو به شهر جده عربستان پرواز می کند و خاطرنشان کرد که حامل پیام صریح صلح بین رژیم صهیونیستی و جهان عرب خواهد بود.
ریاض متعهد شده است به رغم عدم وجود روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی، حریم هوایی عربستان را به روی همه پروازها از جمله پروازهای اسرائیلی باز کند.

قتل فجیع جمال خاشقچی ستون نویس روزنامه واشنگتن پست بر سفر بایدن سایه سنگینی افکنده است. رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه حاضر نشد مستقیما اعلام کند که مساله قتل جمال خاشقچی ستون نویس واشنگتن پست را در سفر  خود به عربستان سعودی مطرح خواهد کرد.

به گزارش سی ان ان، رئیس جمهوری آمریکا گفت که همیشه مساله حقوق بشر را مطرح کرده و نظر او در مورد قتل خاشقچی به صورت کاملا مشخص مطرح شده است.

وی روز پنجشنبه هنگامی که خبرنگاران از او پرسیدند آیا مساله خاشقچی را در طول دیدار خود با رهبران عربستان مطرح خواهد کرد یا خیر، گفت: نظر من در مورد خاشقچی کاملا واضح بیان شده و من هیچگاه در مورد مطرح کردن مساله حقوق بشر سکوت نکرده ام.

شبکه خبری فاکس نیوز وابسته به جمهوریخواهان آمریکا نیز روز پنجشنبه به وقت محلی  در گزارشی اعلام کرد: به رغم آنکه همسر جمال خاشقچی ستون نویس نشریه واشنگتن پست اعلام کرده که دولت آمریکا به او قول داده مساله قتل این روزنامه نگار  را در سفر به عربستان مطرح کند، اما کاخ سفید از پاسخ به سوالات در این زمینه طفره می رود.

بایدن قرار است در این سفر با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نیز دیدار کند.

جمال خاشقچی روزنامه نگار مخالف بن سلمان که در واشنگتن پست قلم می‌زد مهر ماه سال ۹۷ پس از مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ربوده شد و به طرز فجیعی به قتل رسید.

این روزنامه نگار ۵۹ ساله به‌عنوان منتقد هیأت حاکمه سعودی، دوم اکتبر ۲۰۱۸ (۱۰ مهر ۹۸) یک هفته پس از آنکه از مقام‌های سعودی به خاطر سکوت در برابر اهانت‌های ریییس  جمهوری آمریکا انتقاد کرده بود، در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید.

خاشقچی پیش‌تر نیز در سلسله مقالاتی در روزنامه واشنگتن پست آمریکا، از سیاست‌های عربستان در خصوص بحران قطر، قطع روابط با کانادا، جنگ علیه یمن و برخورد مقامات سعودی با رسانه‌های و فعالان مدنی به‌ویژه مدافعان حقوق بشر انتقاد کرده بود.