ابوالفضل حیدری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: مجموع ۳۷ روستای بخش امیراباد درگیر بیماری سالک هستند که از این تعداد، ۲۲ روستای دارای دهیاری و شورا عملیات لانه کوبی و طعمه گذاری و مبارزه با مخزن بیماری سالک را اجرا میکنند.
وی ادامه داد: عملیات مبارزه با سالک، در روستاهای فاقد دهیاری نیز متوقف نشده است و با هماهنگی بخشداری، توسط دهیاری روستاهای همجوار آن اجرا میشود.
حیدری اظهار داشت: در بسیاری از موارد، گروههای جهادی به تعداد ۱۰ و ۲۰ نفره از بسیجیان منطقه در جهت رفع این بیماری در کنار بخشداری، دهیاری و شوراهای شهر و روستا تلاش میکنند.
وی تصریح کرد: روند افزایش ابتلا به بیماری سالک یکی از مهمترین دغدغههای اهالی منطقه بود و این درحالی است که بخش امیرآباد در سال ۹۹ با آمار حدود ۳۰۰ مورد ابتلای قطعی به سالک، با برنامههای انجام شده و مطابق آمار به دست آمده، آمار گزش قطعی سالک در سال ۱۴۰۰ به حدود ۳۰ مورد کاهش یافت.
بخشدار امیرآباد دامغان خاطر نشان کرد: سالک هرگز ریشه کن نمیشود اما میتوان با اقدامهای پیشگیرانه و تلاش دستگاههای متولی و همچنین رعایت حداکثری مردم، مبارزه با مخزن سالک و بهداشت فردی را با جدیت دنبال کرد و آمار را به حداقل ممکن کاهش داد.
به گزارش ایرنا، بیماری پوستی سالک بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود و در ایران دو نوع سالک شهری یا نوع خشک و روستایی یا نوع مرطوب وجود دارد؛ در سالک روستایی، موشهای صحرایی مخزن بیماری هستند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده میشود و با گزش فرد سالم باعث انتقال بیماری میشود.
زخم سالک تاکنون در بیش از ۱۷ استان و ۸۸ شهرستان کشور مشاهده شده است.
بخش امیرآباد یکی از مناطق و کانون های بحرانی سالک است.