به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان همدان، «جعفر کاویانیدلشاد» اظهار داشت: برای فعال سازی واحدهای پرورش ماهی راکد تاکنون ۱۳ میلیارد تومان معرفی به بانک انجام شده که از میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ واحد پرورش ماهی راکد دیگر نیز طی ۲۰ روز آینده با پیگیریهای انجام شده به چرخه تولید باز می گردد.
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: پیگیری فعالیت مجدد مزارع،قنات ها و استخرهای دومنظوره سردآبی غیرفعال از جمله مرکز تکثیر بچه ماهی قزل دانش نهاوند با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار و مزرعه مداربسته امزاجرد همدان با ۵۰ میلیارد ریال اعتبار در دست اقدام است.
کاویانیدلشاد اظهار داشت: هشت واحد پرورش ماهی برای جذب اعتبارات مکانیزاسیون به بخش غیردولتی معرفی شدند و اجرای دورههای آموزشی آبزی پروری و طبخ آبزیان به تعداد ۲ هزار نفر روز با استفاده از اعتبارات عمرانی شیلات و بخش غیردولتی پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: افزایش سرانه مصرف آبزیان با روشهای ترویجی و تبلیغاتی و پیگیری واردات تخم چشمزده خارجی به استان و تولید بچه ماهی در ۱۰ مرکز حد واسط از جمله اقدامات در حال پیگیری شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان در سال جاری به شمار میرود.
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به برگزاری دورههای آموزش حضوری و غیرحضوری (شبکه برکت) برای ۱۰۰ نفر روز از ابتدای سال تاکنون اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۳۰ نفر از متقاضیان سرمایه در گردش سطح استان به مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال برای دریافت شیلات کارت معرفی شدند که استان همدان اولین استان در دریافت شیلات کارت است.
کاویانیدلشاد از رهاسازی ۲۵ هزار قطعه بچه ماهی کپور در استخرهای ذخیره کشاورزی این استان خبر داد و افزود: از این تعداد بچه ماهی ۱۵ هزار قطعه با قیمتهای کمکی سازمان جهاد در شهرستانهای فامنین، بهار، کبودرآهنگ و نهاوند و ۱۰ هزار قطعه نیز از سوی پرورش دهندگان ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی رهاسازی شدند.
وی با اشاره به وجود ۴۶۴ واحد پرورش ماهی در سطح استان همدان با ظرفیت تولید پنج هزار و ۷۰۰ تن خاطرنشان کرد: از این تعداد واحد پرورش ماهی در سطح استان تعداد ۲۴۱ واحد با ظرفیت تولید چهار هزار و ۳۷۰ تن گوشت ماهی قزل آلا به واحدهای پرورش ماهی سردآبی و ۲۲۳ واحد با ظرفیت تولید هزار و ۳۳۰ تن به منظور ترویج فرهنگ آبزی پروری و طبخ ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی به واحدهای پرورش ماهیان گرمآبی اختصاص دارد.