به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای پولیتیکو، «روشل والنسکی» ضمن ابراز ناامیدی از محدودیت در تامین واکسن مورد نیاز برای مقابله با شیوع ویروس آبله میمون در آمریکا اعلام کرد تعداد مبتلایان به این بیماری در این کشور از ۴۵ مورد شناسایی شده در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ ( ۱۰ ژوئن ۲۰۲۲)، به یک هزار و ۴۷۰ نفر افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد با توجه به سرعت شیوع بیماری آبله میمون انتظار میرود طی هفتههای آتی بر تعداد مبتلایان به این بیماری در آمریکا افزوده شود.
بنا بر اعلام اداره بهداشت و خدمات انسانی آمریکا (HHS)، تاکنون ۱۵۶ هزار دُز واکسن آبله میمون موسوم به جینیوس (Jynneos) که تزریق ۲ دُز از آن برای مقابله با این بیماری مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) قرار گرفته، توزیع شده است و ۱۳۱ هزار دُز دیگر از این واکسن نیز آماده توزیع است.
این سازمان افزود با توجه به محدودیتهای اخیر در تامین و به منظور دسترسی به واکسن مورد نیاز برای جلوگیری از شیوع گسترده ویروس آبله میمون در آمریکا، پنج میلیون دُز از واکسن «جینیوس» را سفارش داده و قرار است طی سال آینده میلادی تحویل آن آغاز شود.
براساس این گزارش، اداره بهداشت و خدمات انسانی آمریکا (HHS) پیشتر اعلام کرده بود که بیش از ۱۰۰ میلیون دُز از واکسن ACAM2000 که نوع قدیمیتر واکسن بیماری آبله میمون است را در اختیار دارد اما به نظر میرسد استفاده از آن به دلیل عوارض جانبی قابل توجهی که دارد مورد استقبال قرار نگرفته است.
طی هفتههای اخیر نحوه واکنش دولت فدرال آمریکا به شیوع بیسابقه ویروس آبله میمون در این کشور مورد انتقاد پزشکان و فعالان حوزه سلامت قرار گرفته است. آنها به روند کند توزیع واکسن این بیماری و همچنین نبود امکانات برای انجام سریع و آسان آزمایش های تشخیص این بیماری نادر اعتراض کردهاند.
به گزارش ایرنا، از آغاز ماه مِی ۲۰۲۲ (اردیبهشت ۱۴۰۱) تاکنون سازمان جهانی بهداشت بیش از ۱۰ هزار ابتلا به آبله میمون را در ۶۰ کشور خارج از آفریقا ثبت کرده است.
نخستین مورد ابتلا به آبله میمون در میان نظامیان آمریکایی واقع در پایگاه ارتش آمریکا در اشتوتگارت آلمان گزارش شد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، ۱۹ خردادماه ۱۴۰۱ در نشست خبری این سازمان در شهر ژنو هشدار داد ممکن است مهار شیوع جهانی ویروس آبله میمون به سادگی امکان پذیر نباشد و خطر این بیماری در کشورهای غیر بومی ویروس جدی و واقعی است.
علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی است. التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود که معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمتهای بدن شروع میشود. در نهایت یک دلمه تشکیل میدهد و میافتد.
افرادی که مشکوک به ابتلا به ویروس هستند بهتر است در یک اتاق فشار منفی (فضاهایی مورد استفاده برای ایزوله کردن بیماران) نگهداری شوند و توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی تحت نظر قرار گیرند.
هرچند این بیماری باعث نگرانی در سراسر جهان شده است، اما دانشمندان معتقدند که شیوع این بیماری به مانند همه گیری کرونا نخواهد بود زیرا انتقال این بیماری به راحتی سارس-کوو-۲ نیست.