به گزارش خبرنگار ایرنا سیدمحمد دهنوی روز شنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی گلستان افزود: خطآهن اینچهبرون - ترکمنستان - قزاقستان که به تاتارستان نیز میرسد و جاده اینچهبرون - بندرعباس به عنوان کریدور شمال - جنوب زمینه ترانزیت محصولات تاتارستان از گلستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس را فراهم میکند.
وی به سفر هفته آینده رییس جمهور روسیه به ایران اشاره کرد و گفت: در این سفر برخی مسوولان جمهوری تاتارستان نیز حضور داشته و طبق برنامهریزی با حضور در گلستان چند تفاهمنامه و قرارداد همکاری با گلستان امضا خواهند کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان گفت: تعامل و همکاری در حوزه های فنی، تجاری، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل ریلی و دریایی، پروتئین دام و طیور، گردشگری، ارتباطات دانشگاهی، دانش بنیان و نوآوری برای تعمیق روابط دو جانبه در نظر گرفته شده است.
دهنوی ادامه داد: سفر هفته گذشته استاندار گلستان به تاتارستان منجر به راه اندازی دفتر نمایندگی اتاق تعاون استان با هدف افزایش همکاریهای بیشتر در این جمهوری شد.
وی اظهار داشت: جاده ترانزیتی گرگان - شاهرود - اصفهان - بندرعباس به دلیل کوتاهی مسیر در مقایسه با جاده های مشابه برای دسترسی به آب های آزاد برای تاتارستان بسیار مهم است.
معاون هماهنگی امور اقنصادی استاندار گلستان گفت: تاتارستان در کنار تلاش برای فروش محصولات خود به دنبال سرمایه گذاری فرامرزی است که با توجه به ظرفیت های منطقه آزاد اینچه برون از حضور آنان در این منطقه استقبال می کنیم.
وی به صادرات ۵۷ میلیون دلاری از گمرک گلستان در سه ماه نخست امسال اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۳۵ هزار تن محصول به ارزش بیش از ۵۷ میلیون دلار صادرات انجام شده که از نظر ارزش ریالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۲ درصد افزایش داشت.
دهنوی بیان کرد: عمده واردات انجام شده در این مدت جو، روغن خوراکی، نخ و پارچه، مواد شیمیایی و نخود بود.
وی گفت: همچنین در سه ماه نخست امسال از گمرکات گلستان پلی استایرن، پنیر و سایر لبنیات، ید، لوله آهنی، خرما، سیمان، رب گوجهفرنگی، خوراک آبزیان، شویندهها، پسته و تخته به ۲۸ کشور از جمله ترکمنستان، عراق، بلغارستان، رومانی، قزاقستان، امارات، ترکیه، هند، ایتالیا، قرقیزستان، آذربایجان، عمان، روسیه و آلمان صادرات انجام شد.
گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.