به گزارش ایرنا، جمال سلیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: حمایتهای بنیاد از افراد سرآمد و نخبه از دوران ابتدایی آغاز میشود و علاوه بر حمایتهایی که در مقاطع مختلف تحصیلی از نخبگان میشود، دانشجویان نیز میتوانند با شرکت در طرح شهید وزوایی که با عنوان توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد کشور شناخته میشود، شرکت کنند و بر این اساس از اعتبارات و تسهیلاتی که برای دانشجویان برتر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در نظر گرفته شده، بهرهمند شوند.
وی هدف از اجرای این طرح را حمایت و پشتیبانی از دانشجویان سرآمدی دانست که در حوزه فعالیتهای علمی و فرهنگی جزو دانشجویان مستعد به شمار میآیند.
رییس بنیاد نخبگان کردستان جامعه هدف این طرح را تمام دانشجویان دوره کارشناسی و دارندگان مدال طلا یا نقره کشوری در المپیادهای دانش آموزی اعلام کرد و افزود: دارندگان رتبه یک تا ۱۰۰ کشوری در آزمون سراسری، برگزیدگان دوره ارشد تا ترم سوم و دکتری تا ترم ششم و همچنین دانشجویان سالهای دوم و چهارم دوره کارشناسی بر اساس امتیازات ذکر شده در شیوهنامه طرح میتوانند در این طرح شرکت کنند.
سلیمی درباره مزایای این طرح برای دانشجویان گفت: امتیازاتی که این طرح برای دانشجویان مقاطع مختلف دارد، متفاوت است اما اعتبارات و تسهیلاتی که دریافت میکنند شامل کمکهزینه توانمندی آموزشی، کمکهزینه توانمندی کارآفرینی، کمکهزینه امکانات علمی، کمکهزینه اجرای پایاننامه، مجوز خروج از کشور بدون سپردن وثیقه نظام وظیفه برای دانشجویان سالهای سوم و چهارم، کمکهزینه شرکت در رویدادهای رقابتی مساله محور، کمکهزینه اجاره مسکن، ازدواج و تولد فرزند خواهد بود.
رییس بنیاد نخبگان کردستان ادامه داد: برای مقطع ارشد علاوه بر موارد ذکر شده، کمکهزینه هستههای مسالهمحور فناورانه، کمکهزینه شرکت در کنفرانسها و مجامع علمی داخل کشور و برای دانشجویان دکتری نیز کمک هزینه شرکت در مجامع علمی خارجی، کمک هزینه اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی و کمک هزینه استفاده از تجهیزات شبکه آزمایشگاهی به سایر امتیازات افزوده میشود.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح از ۱۷ خرداد شروع و تا ۱۵ تیر ادامه داشت، اضافه کرد: ثبت نام در این طرح تا ۲۹ تیر ماه تمدید شد و دانشجویان میتوانند از این فرصت استفاده کنند و همچنین اساتید نیز میتوانند دانشجویان توانمند را به شرکت در این طرح ترغیب کنند.
سلیمی تاکید کرد: نخبگی اکسیری نیست که به دست کسی داده شود بلکه بر اساس نگاه بنیاد ملی نخبگان، یک فرآیند تدریجی است که طی زمان اتفاق میافتد و کمک میکند به اینکه فرد مستعد از زمانی که به عنوان فرد مستعد تحصیلی شناخته میشود تا زمانیکه به بالاترین مرحله سرآمدی و نخبگی میرسد، در این روند هدایت و کمک شود.
وی شناسایی استعداد، توانمندسازی، جذب و بکارگیری را مراحل شناسایی افراد نخبه دانست و گفت: پس از بکارگیری نخبگان که حلقه مفقوده نظام نخبگی است، نخبه حس تاثیرگذاری پیدا خواهد کرد و به این ترتیب بی شک تبدیل به یک فرد سرآمد میشود که باید تکریم و الگوسازی شود.
سلیمی با اشاره به اینکه استفاده از این طرح مقدمهای است تا فرد منتخب بتواند از سایر تسهیلات، اعتبارات و جوایز بنیاد استفاده کند، گفت: وقتی فرد وارد این مسیر میشود اگر بتواند از تسهیلات و اعتبارات استفاده کند، فرآیند نخبگی را به سرعت طی میکند و در این مسیر میتواند از سایر طرحها و امتیازات بنیاد نخبگان استفاده کند.
وی از دانشجویان خواست اگر شرایط و امکانات اولیه ثبت نام در این طرح را دارند، برای ثبت نام اقدام کنند تا این طرح سرآغازی برای ورود آنها به چرخه نخبگانی کشور باشد.
رییس بنیاد نخبگان کردستان در پایان یادآور شد: دانشجویان قبل از ثبت نام شیوهنامه را که نحوه محاسبه امتیازات و نوع اعتبارات و تسهیلات را شامل میشود و در سایت بنیاد نخبگان موجود است، مطالعه کنند.
۷۰۰ نخبه کردستانی از حمایت و خدمات بنیاد نخبگان برخوردار هستند.